Passa al contingut principal

Estoig Lékué: Arròs amb llagostins i Pastís de formatge

Des de que vaig comprar el llibre de "Receptes ..." no he parat d'usar l'estoig LéKué.
Es fàcil, ràpid , còmode , ho té tot.


Per fer aquest arròs i el pastís, m'he inspirat en el llibre, encara que jo he fet la meva pròpia recepta. Si ho feu per una persona us pot anar bé l'estoig pla, però per aquesta recepta és ideal l'estoig més alt, l'Oyga XL suficient per dues persones.


Com podeu veure, tant el faig amb un com en un altre. Però en el pla només hi cap una ració. L'estoig alt permet fer l'arrós més caldós.


Ingredients: (per 2 dos persones)
  • 2 tasses d'arrós bomba
  • 12 cues de llagostins
  • fumet de peix
  • 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
  • 2 grans d'alls
  • 12 espàrrecs vers
  • 1 bitxo o una cayena (opcional)
  • 2 fulles de llorer
  • sal i pebre
 Preparació
  1. Tallar els espàrrecs verds deixant la punta sencera
  2. Introduir tots els ingredients en l'estoig excepte les cues de llagostins
  3. Coure durant 10 minuts.
  4. Obrir l'estoig en compte i afegir les cues de llagostins
  5. Deixar coure 3 minuts més
  6. Treure l'estoig del microones i deixar reposar 3 minuts més. Servir


I de postres pastís de formatge fet també amb l'estoig. Mentre mengeu l'arrós podeu fer el pastís :-)

Jo prefereixo fer-ho en formatge light, queda més suau i amb poc sucre. I la melmelada light perquè sinó ho trobo massa ensucrat. A part li afegeixo una micona de llevat perquè pugi una miqueta, però poquet !!!!!

Ingredients (per dues perones, en l'estoig pla)
  • 1 ou
  • 1/2 cullerada de maizena
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 pot de formatge philadelphia light
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • melmelada ligth de fresó, nabius etc

Preparació
  1. Barrejar tots els ingredients excepte la melmelada
  2. Deixar coure 5 minuts
  3. Treure de l'estoig, Servir amb melmelada per sobre



Que en gaudiu molt !!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
De veritat que fas un pastís de formatge a l'estoig lekué???
Uau, ja veig que me l'hauré de comprar, je je je... :)
Pollet ha dit…
Si, si,,,, també pots fer pastís de poma , pomes al forn...
Està clar que no seria la mateixa textura que al forn normla, però queda força bó i a més molt ràpid, en 10 minuts, preparació i cocció !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...