Ves al contingut principal

Premi d'amics blocaires.

La Marta del bloc Insta-cook i la Núria del bloc "Cuinem amb la Núria"  m'han otorgat el premi "Liebster award". Moltes gràcies !!!! Em fa molta il.lusió !!!


 


Contesto doncs a les preguntes de la Marta  i de la Núria ;-)!

1.- Un ingredient...
les espècies
2.- Una textura...
La textura dels flams, pudings....
3.- Un soroll a la cuina...
El soroll de quan es cuina un ou ferrat
4.- Una recepta que se us resisteix...
umm, les paelles, encara les puc millorar...
5.- Un restaurant...
No conec els mediàtics però tinc un bon record del Miyama Flor Baja de Madrid
6.- Un cuiner...
 Arzak
7.- Una tècnica culinària...
L'ús del forn
8.- Un llibre de cuina...
En tinc un 70 i ara mateix escollir difícil ! Però últimament consulto molt "El llibre de la família" de Ferran Adrià.
9.- La olor d'un menjar...
El pa acabat de fer ;-)
10.- El millor que heu menjat mai...
Qualsevol plat de la mama
 

1- Quan temps fa que teniu el blog?
Doncs uns 6 anys però durant 2 o 3 anys no vaig publicar
2. Que us va portar a iniciar-vos com a blogaire?
Quan vaig inagurar l'hort urbà
3- Quina és la vostra recepta preferida?
Els arrossos, el peix en general.
4- Una  "pifia" culinària de fa poc
De fa poc crec que no en tinc cap, però la primera vegada que vaig preparar peix al forn, no sabia bé com anava el forn i no es va coure. Una altra vegada vaig fer un saltat al wok inmengable. De fet mai més he fet res al wok
5-  El vostre llibre preferit de cuina

En tinc un 70 i ara mateix escollir difícil ! Però últimament consulto molt "El llibre de la família" de Ferran Adrià.
6- Un cuiner o pastisser preferit
Com a pastisser l'Ochiai
7- Qui voldrieu que cuinés per a vosaltres?
Qualsevol dels meus amics/gues
8. Ara menjaria.....
ummm, un bon esmorzar, torrades amb pa amb tomàquet,pernil, suc de taronja natural, dos cafès i un tros de pastís de poma casolà.
9. Que us agrada més, cuinar o menjar?
Menjar !!!
10. Digueu el nom d'un restaurant
No conec els mediàtics. Tinc un bon record del Miyama Flor Baja de Madrid
 
 
I els meus nominats !
 
Nominades: que heu de fer ? nominar 10 blocs amb menys de 200 seguidors i contestar unes preguntes !!!

I les meves preguntes !
 
1- Quan temps fa que teniu el blog?
2. Que us va portar a iniciar-vos com a blogaire?
3- Quina són els vostres  postres preferits?
4- Una  "pifia" culinària 
5-  El vostre llibre preferit de cuina
6- Un cuiner o pastisser preferit
7- Qui voldrieu que cuinés per a vosaltres?
8. Carn o peix ?
9. Que us agrada més, cuinar o menjar?
10. Dolç o salat ?
 
Gràcies boniques ;-) ! 
 
 

Comentaris

Laia* ha dit…
Moltes felicitats pel premi ^^ M'ha fet molta il·lusió ser un dels blogs escollits :D
Gràcies ^^
Mireia Aguado ha dit…
Hola Lina,
Gràcies pel premi, encara que porta deures incorporats que no podré fer fins més endavant amb calma (la llista d'onze blocs), però ho faré!
http://cuinantambsobres.blogspot.com.es/2013/05/el-meu-segon-i-tercer-ciberpremi.html
Una abraçada
Moltíssimes gràcies Lina per la nominació!!! Una gran abraçada!
Marta Morató ha dit…
Oooohhhh, moltes gràcies per atorgar-me'l també a mi!!!
Núria Esquina ha dit…
No saps la il·lusió que m'ha fet!!! Moltes gràcies.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !