Ves al contingut principal

Crònica de la XXII trobada de la truita.

A principis de maig ens trobem uns quants familiars per compatir un àpat cassolà i familiar.  Aquest any la trobada num 22.
El plat principal és una truita de patates. I us preguntareu quin secret té aquesta truita, no ? cal fer una crònica ?
Bé, depén,,,, si esteu acostumats a fer truites de 120 ous, doncs no cal que seguieu llegint.

Així doncs: 120 ous, 9 quilos de cebes, 20 quilos de patates, mig quilo de sal, 1 litre i quart d'oli

En realitat com podeu veure són dues truites una sobre l'altre !
Segueixo: altura 6 cm, diàmetre 65 cm.




 

 Per si quedem en gana, primer vermut amb els seus corresponents cargols , després la truita acompanyada de butifarres i pa.


A la mida de la truita. Podeu veure fotos d'altres edicions ;-)



La propera trobada serà el novembre. Aleshores toca paella. Com veieu, no és una paella qualsevol !!!! Prometo crònica ;-)

Comentaris

Aquesta truita és més que espectacular!!! Quina passada! I tant que es mereix una crònica! 120 ous...ni n'ha per alimentar un regiment! I que ben feta que us va quedar!
Pollet ha dit…
Je, je, Mònica, queda molt bé. Tinc que aclarir que en aquesta truita només participo como a convidada. ;-)
Francisco M. ha dit…
Hola Pollet, sin duda algo delicioso y también saludable, me encanta.
Con tu permiso me quedaré por aquí para poco a poco, ir aprendiendo un poco más ya que fue uno de mis propósitos para este nuevo año.

Saludos desde felicidadenlavida;
Un saludo,
Francisco M.
Gemma ha dit…
120 ous?????????????
Mare meva, quia truitassa!!!!!!!
Jo no sabria ni per on començar, je je je...
Marina A.F. ha dit…
Quina trobada més genial!! i amb truites gegants!! 120, això és difícil de comptar!! Petons
Marta Martita ha dit…
Hola! Segueixis o no cadena de premis, tens un al meu post de 8/05/2013!

Pto!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …