Ves al contingut principal

Crònica de la XXII trobada de la truita.

A principis de maig ens trobem uns quants familiars per compatir un àpat cassolà i familiar.  Aquest any la trobada num 22.
El plat principal és una truita de patates. I us preguntareu quin secret té aquesta truita, no ? cal fer una crònica ?
Bé, depén,,,, si esteu acostumats a fer truites de 120 ous, doncs no cal que seguieu llegint.

Així doncs: 120 ous, 9 quilos de cebes, 20 quilos de patates, mig quilo de sal, 1 litre i quart d'oli

En realitat com podeu veure són dues truites una sobre l'altre !
Segueixo: altura 6 cm, diàmetre 65 cm.




 

 Per si quedem en gana, primer vermut amb els seus corresponents cargols , després la truita acompanyada de butifarres i pa.


A la mida de la truita. Podeu veure fotos d'altres edicions ;-)



La propera trobada serà el novembre. Aleshores toca paella. Com veieu, no és una paella qualsevol !!!! Prometo crònica ;-)

Comentaris

Aquesta truita és més que espectacular!!! Quina passada! I tant que es mereix una crònica! 120 ous...ni n'ha per alimentar un regiment! I que ben feta que us va quedar!
Pollet ha dit…
Je, je, Mònica, queda molt bé. Tinc que aclarir que en aquesta truita només participo como a convidada. ;-)
Francisco M. ha dit…
Hola Pollet, sin duda algo delicioso y también saludable, me encanta.
Con tu permiso me quedaré por aquí para poco a poco, ir aprendiendo un poco más ya que fue uno de mis propósitos para este nuevo año.

Saludos desde felicidadenlavida;
Un saludo,
Francisco M.
Gemma ha dit…
120 ous?????????????
Mare meva, quia truitassa!!!!!!!
Jo no sabria ni per on començar, je je je...
Marina A.F. ha dit…
Quina trobada més genial!! i amb truites gegants!! 120, això és difícil de comptar!! Petons
Marta Martita ha dit…
Hola! Segueixis o no cadena de premis, tens un al meu post de 8/05/2013!

Pto!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !