Passa al contingut principal

Pa d'olives, jabugo i herbes aromàtiques

Si et lleves amb ganes de provar un pa nou, potser innoves, però si et lleves, és diumenge i ho fas a partir del que tens al rebost, aleshores només improvises amb més o menys sort.
Avui els follets del pa han estat generosos i la improvisació ha estat genial. Un pa molt i molt recomanable.
Recepta bàsica, afegint olives negres sense pinyol, pernil de jabugo i herbes aromàtiques.
 
Ingredients:
270 d'aigua mineral
2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
7 gr de sal
5 gr. de sucre
500 gr. de farina de força o de forner
25 gr de llevat de forner
150 gr d'olives negres sense pinyol
75 gr de pernil de jabugo en dauets
1 cullerada sopera d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, julivert etc..)

Preparació ( en panificadora)
Afegir els ingredients en ordre excepte el pernil, les olives i les herbes
Programar al programa ràpid de la panificadora.(també es pot fer amb el programa normal de pa blanca)
Quan porti pastant 5 minuts o quan la màquina pita, afegir els ingredients sòlids. Això ho fem per facilitar la creació del gluten
Quan acabi el programa, retirar el pa de la màquina i  deixar refredar sobre una reixeta

Preparació (a mà)
Pastar els ingredients excepte el pernil, les olives i les herbes.
Quan comenci a no enganxar-se a la mà, afegir els ingredients sòlids.
Fer una bola, introduir en un bo, tapar amb film i esperar que dobli el volum. Estarà prou fermentat quan prenem la bola amb el dit, l'empremta desapareix lentament.
Donar forma de pa, i tapar amb un drap. Deixar reposar 50 m.
Pre-escalfar el forn, introduir un bol amb aigua, fer uns talls al pa i introduir durant uns 35 m o fins que al picar el pa amb els dits, torna un so a buit.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.

Ideal per acompanyar amb formatge, pernil dolç, embotits etc...


 

 


Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Oh! Aquest el provarem, perquè la panificadora ja la tenim! Quina combinació, m'agrada!
Marta Martita ha dit…
Boníssim!!!!!! Ptons
Gemma ha dit…
A la cuina ser creatiu és molt important :)
La combinació d'ingredients queda molt bona, ha de ser un pa molt gustós.
Pa amb pernil però tot en un! Qué fantàstic!
Pollet ha dit…
Hola gràcies pels comentaris, Us el recomano, amb philadelphia genial i amb truita tb !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !