Ves al contingut principal

Pa d'olives, jabugo i herbes aromàtiques

Si et lleves amb ganes de provar un pa nou, potser innoves, però si et lleves, és diumenge i ho fas a partir del que tens al rebost, aleshores només improvises amb més o menys sort.
Avui els follets del pa han estat generosos i la improvisació ha estat genial. Un pa molt i molt recomanable.
Recepta bàsica, afegint olives negres sense pinyol, pernil de jabugo i herbes aromàtiques.
 
Ingredients:
270 d'aigua mineral
2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
7 gr de sal
5 gr. de sucre
500 gr. de farina de força o de forner
25 gr de llevat de forner
150 gr d'olives negres sense pinyol
75 gr de pernil de jabugo en dauets
1 cullerada sopera d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, julivert etc..)

Preparació ( en panificadora)
Afegir els ingredients en ordre excepte el pernil, les olives i les herbes
Programar al programa ràpid de la panificadora.(també es pot fer amb el programa normal de pa blanca)
Quan porti pastant 5 minuts o quan la màquina pita, afegir els ingredients sòlids. Això ho fem per facilitar la creació del gluten
Quan acabi el programa, retirar el pa de la màquina i  deixar refredar sobre una reixeta

Preparació (a mà)
Pastar els ingredients excepte el pernil, les olives i les herbes.
Quan comenci a no enganxar-se a la mà, afegir els ingredients sòlids.
Fer una bola, introduir en un bo, tapar amb film i esperar que dobli el volum. Estarà prou fermentat quan prenem la bola amb el dit, l'empremta desapareix lentament.
Donar forma de pa, i tapar amb un drap. Deixar reposar 50 m.
Pre-escalfar el forn, introduir un bol amb aigua, fer uns talls al pa i introduir durant uns 35 m o fins que al picar el pa amb els dits, torna un so a buit.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.

Ideal per acompanyar amb formatge, pernil dolç, embotits etc...


 

 


Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Oh! Aquest el provarem, perquè la panificadora ja la tenim! Quina combinació, m'agrada!
Marta Martita ha dit…
Boníssim!!!!!! Ptons
Gemma ha dit…
A la cuina ser creatiu és molt important :)
La combinació d'ingredients queda molt bona, ha de ser un pa molt gustós.
Pa amb pernil però tot en un! Qué fantàstic!
Pollet ha dit…
Hola gràcies pels comentaris, Us el recomano, amb philadelphia genial i amb truita tb !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …