A elegir !!! per tots els gustos de la family !!!
La recepta de la coca de llardons o la coca de crema, aquí. El procediment de la coca de crema és el mateix però en comptes de cabell d'àngel, hi poseu la crema sense els llardons.
Com a novetat i després de fer el taller de coques de Sant Joan a L'Obrador, aquest any he fet les de brioche i crema
Per fer la crema també he canviat la manera de com la feia fins ara !!! Només puc dir que espectacular, potser no està bé que ho digui jo mateixa ;-)
Crema pastissera
Ingredients: 400 gr de llet, 45 gr de maizena, 100 gr de sucre, 4 rovells d'ou (XL ) o 5 si els ous són petis, 100 gr més de llet, 1 pell de llimona o taronja, 1 canó de canyella o vainilla.
Preparació: Necessitarem dos pots, unes varetes metàl.liques, un colador i una safata per refredar la crema
En el primer pot posar els 100 gr de llet, els 4 rovells i dissoldre la maizena amb l'ajuda d'unes varetes. En fred !!!!!!!!!
En el segon pot, posar els 400 gr de llet, el sucre, la pela de la llimona (sense la part blanca, que amargueja ) i el canó de canyella. Portar a ebullició, colar i afegir al primer pot. El primer pot no ha de tenir foc.
Sempre abocar el líquid calent sobre la barreja que porti ous, sinó quallarà i farà efecte truita.
Barregeu ràpidament amb l'ajuda de les varetes i veureu que en un minut qualla.
Abocar ràpidament sobre una safata plana, per refredar , cobrir amb film (que toqui la crema ) i a la nevera a refredar.
Per la coca de brioche ( en surten 3 de mitjanes o dues grans)
En la màquina de pa:
Dividir la massa ( jo he fet dues boles de 300 gr i una bola d'uns 600), agafar cada bola i anar xafant del centre de manera que agafi forma de coca. No es tracta de xafar i estirar, sinó d'anar donant copets al centre perquè es vagi estirant, amb cura i carinyo
Tapar amb un drap i deixar llevar un parell d'hores més.
Pre-escalfar el forn
Pintar amb ou batut i guarnir amb la crema (disposada dins una màniga pastissera) i les fruites i pinyons
Introduir en el forn a 210º només de baix, durant uns 30 minuts i després encendre el forn de dalt perquè acabi de daurar
Podeu comprovar si està feta punxant un broqueta de fusta.
Deixar refredar sobre una reixeta i quan estigui tèbia o freda col.locar sobre les safates !!!!
En compte !!!! jo les he tingudes uns 40 minuts però penseu que el meu forn va lent ! en realitat en uns 20 minuts i 5-10 de gratinador hi hauria prou.
I ara us ensenyo la que va fer la meva mare, es tracta d'una base de la recepta del iogurt ( dues masses). Quan ja quasi és cuita, la mig treu del forn, li col.loca les fruites i l'enforna 5 minuts més . Un clàssic deliciós !
Ja podeu anar practicant per la propera revetlla !!!!!!!
POST-DATA: dedico aquest post , als meus compis de feina que de manera carinyosa no es creien que havia fet jo les coques ;-). Petonts. Jo tb us estimo ;-)
La recepta de la coca de llardons o la coca de crema, aquí. El procediment de la coca de crema és el mateix però en comptes de cabell d'àngel, hi poseu la crema sense els llardons.
Com a novetat i després de fer el taller de coques de Sant Joan a L'Obrador, aquest any he fet les de brioche i crema
Per fer la crema també he canviat la manera de com la feia fins ara !!! Només puc dir que espectacular, potser no està bé que ho digui jo mateixa ;-)
Crema pastissera
Ingredients: 400 gr de llet, 45 gr de maizena, 100 gr de sucre, 4 rovells d'ou (XL ) o 5 si els ous són petis, 100 gr més de llet, 1 pell de llimona o taronja, 1 canó de canyella o vainilla.
Preparació: Necessitarem dos pots, unes varetes metàl.liques, un colador i una safata per refredar la crema
En el primer pot posar els 100 gr de llet, els 4 rovells i dissoldre la maizena amb l'ajuda d'unes varetes. En fred !!!!!!!!!
En el segon pot, posar els 400 gr de llet, el sucre, la pela de la llimona (sense la part blanca, que amargueja ) i el canó de canyella. Portar a ebullició, colar i afegir al primer pot. El primer pot no ha de tenir foc.
Sempre abocar el líquid calent sobre la barreja que porti ous, sinó quallarà i farà efecte truita.
Barregeu ràpidament amb l'ajuda de les varetes i veureu que en un minut qualla.
Abocar ràpidament sobre una safata plana, per refredar , cobrir amb film (que toqui la crema ) i a la nevera a refredar.
Per la coca de brioche ( en surten 3 de mitjanes o dues grans)
- 650 gr de farina de gran força ( jo he fet servir Santa Rita, ho trobareu a gran superfícies, com Alcampo)
- 5 gr de sal
- 50 gr de llevat de forner premsat
- 110 gr de moscatell
- 110 gr de suc de taronja
- 1 cullerada d'aigua de taronger o la ratlladura d'una llimona, taronja o mandarina
- 2 ous XL o 3 de mitjans o petits
- 125 gr de mantega pomada ( la podeu treure el dia abans de la nevera). Jo he fet servir Cadí, intenteu que sigui una mantega de qualitat.
En la màquina de pa:
- Disposar tots els ingredients a la cubeta excepte la mantega. Engegar el programa de pastar sense llevar ( en la Moulinex, programa 12)
- Quan acabi (dura uns 15 m) afegir la mantega i tornar a engegar el programa 12.
- El punt de la massa és quan, agafant una petita porció de la massa, al estirar no es trenca i queda com una mica transparent. Vol dir que el gluten ja ha fet la seva feina
- Barrejar dins un bol gran els ingredients sòlids i anar afegint el líquids, excepte la mantega.
- Al principi podeu barrejar els ingredients amb una espàtula o una rasqueta. Després, us enfarineu les mans i en el marbre o sobre una silicona o una safata gran anar pastant.
- Cal pastar durant una mitja hora aprox.
- El punt de la massa és quan, agafant una petita porció de la massa, al estirar no es trenca i queda com una mica transparent. Vol dir que el gluten ja ha fet la seva feina
Dividir la massa ( jo he fet dues boles de 300 gr i una bola d'uns 600), agafar cada bola i anar xafant del centre de manera que agafi forma de coca. No es tracta de xafar i estirar, sinó d'anar donant copets al centre perquè es vagi estirant, amb cura i carinyo
Tapar amb un drap i deixar llevar un parell d'hores més.
Pre-escalfar el forn
Pintar amb ou batut i guarnir amb la crema (disposada dins una màniga pastissera) i les fruites i pinyons
Introduir en el forn a 210º només de baix, durant uns 30 minuts i després encendre el forn de dalt perquè acabi de daurar
Podeu comprovar si està feta punxant un broqueta de fusta.
Deixar refredar sobre una reixeta i quan estigui tèbia o freda col.locar sobre les safates !!!!
En compte !!!! jo les he tingudes uns 40 minuts però penseu que el meu forn va lent ! en realitat en uns 20 minuts i 5-10 de gratinador hi hauria prou.
I ara us ensenyo la que va fer la meva mare, es tracta d'una base de la recepta del iogurt ( dues masses). Quan ja quasi és cuita, la mig treu del forn, li col.loca les fruites i l'enforna 5 minuts més . Un clàssic deliciós !
Ja podeu anar practicant per la propera revetlla !!!!!!!
POST-DATA: dedico aquest post , als meus compis de feina que de manera carinyosa no es creien que havia fet jo les coques ;-). Petonts. Jo tb us estimo ;-)
Comentaris