Passa al contingut principal

Lasagna de camagrocs i butifarra esparrecada

Després de la cacera, cal cuinar els bolets !!! En aquest cas, la majoria eren camagrocs, i alguna llanega i rovelló ! Ho podeu fer amb qualsevol barreja de bolets i fins i tot, amb bolets cultivats o assecats
 


Surten 4 racions de lasagna, depèn de com sigueu de menjadors serà per 4 o menys persones ;-)
En aquest cas, vaig fer servir lasagna pre-cuita, però si us animeu, aquí teniu un pas a pas, de quan la vaig a mà, realment la pasta fresca és molt més bona ;-)



Ingredients  ( per 4 racions de lasagna) 
  • 450 gr de bolets variats
  • 450 gr de botifarra crua
  • 1 ceba gran
  • sal pebre, oli
  • 12 plaques de lasagna pre-cuita
  • 1 litre de beixamel 
  • 2 o 3 alls tendres o un gra d'all normal
  • 150gr de formatge emental o similar
  • Opcional: 15 gr de ceps assecats
  1. Hidratar els bolets secs en aigua tèbia durant 30 m.
  2. Prepareu la beixamel, ja sabeu jo ho faig al microones, amb 60gr de mantega, 60 gr de farina, 1 litre de llet, sal, pebre i nou moscada. El pas a pas , aquí , encara que ara la preparo amb les baretes manuals, m'agrada  més la textura.
  3. Sofregir els alls i abans que agafin massa color, afegir la ceba.
  4. Quan comenci a agafar color, afegir els bolets nets.
  5. Quan deixin anar l'aigua, afegir els ceps. 
  6. Afegir la botifarra esparrecada. Salar i salpebrar. Vigileu si la botifarra ja bé amb el pebre que no quedi massa fort
  7. Pre-escalfar el forn a 180º
  8. Deixar a la paella fins que agafi color. Deixar atemparar. Afegir un parell o tres cullerades de beixamel al farcit per lligar-lo
  9. En una plata al forn, afegir una capa lleugera de beixamel, Cobrir amb les plaques de lasagna ( sense re-hidratar prèviament), després una capa del farcit, una capa de lasagna, una capa de farcit, una capa de lasagna
  10. Cobrir amb formatge ratllat i al forn un 30 minuts i 5-10 de gratinador.
Jo l'he marinat amb un vi de la zona de Burdeos, en concret Saint-Emilion, compres d'unes vacances. Aquest poble us recomano que el visiteu si esteu per la zona, a part dels vins, per l'esglèsia monolítica que té el poble, imagineu una catedral, de dimensions com la de BCN soterrada i escavada a la roca




Comentaris

Se'm fa la boca aigua!!!
Pollet ha dit…
Molt bona i molt senzilla de fer :-)
Cinta ha dit…
quina pintassa té! No m'estranya, la combinació és genial! Una abraçada
Gemma ha dit…
M'encanten els bolets en els canelons o la lassanya! I aquest any ha sigut un any molt bo de camagrocs, val la pena aprofitar-ho ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !