Passa al contingut principal

Lasagna de camagrocs i butifarra esparrecada

Després de la cacera, cal cuinar els bolets !!! En aquest cas, la majoria eren camagrocs, i alguna llanega i rovelló ! Ho podeu fer amb qualsevol barreja de bolets i fins i tot, amb bolets cultivats o assecats
 


Surten 4 racions de lasagna, depèn de com sigueu de menjadors serà per 4 o menys persones ;-)
En aquest cas, vaig fer servir lasagna pre-cuita, però si us animeu, aquí teniu un pas a pas, de quan la vaig a mà, realment la pasta fresca és molt més bona ;-)



Ingredients  ( per 4 racions de lasagna) 
  • 450 gr de bolets variats
  • 450 gr de botifarra crua
  • 1 ceba gran
  • sal pebre, oli
  • 12 plaques de lasagna pre-cuita
  • 1 litre de beixamel 
  • 2 o 3 alls tendres o un gra d'all normal
  • 150gr de formatge emental o similar
  • Opcional: 15 gr de ceps assecats
  1. Hidratar els bolets secs en aigua tèbia durant 30 m.
  2. Prepareu la beixamel, ja sabeu jo ho faig al microones, amb 60gr de mantega, 60 gr de farina, 1 litre de llet, sal, pebre i nou moscada. El pas a pas , aquí , encara que ara la preparo amb les baretes manuals, m'agrada  més la textura.
  3. Sofregir els alls i abans que agafin massa color, afegir la ceba.
  4. Quan comenci a agafar color, afegir els bolets nets.
  5. Quan deixin anar l'aigua, afegir els ceps. 
  6. Afegir la botifarra esparrecada. Salar i salpebrar. Vigileu si la botifarra ja bé amb el pebre que no quedi massa fort
  7. Pre-escalfar el forn a 180º
  8. Deixar a la paella fins que agafi color. Deixar atemparar. Afegir un parell o tres cullerades de beixamel al farcit per lligar-lo
  9. En una plata al forn, afegir una capa lleugera de beixamel, Cobrir amb les plaques de lasagna ( sense re-hidratar prèviament), després una capa del farcit, una capa de lasagna, una capa de farcit, una capa de lasagna
  10. Cobrir amb formatge ratllat i al forn un 30 minuts i 5-10 de gratinador.
Jo l'he marinat amb un vi de la zona de Burdeos, en concret Saint-Emilion, compres d'unes vacances. Aquest poble us recomano que el visiteu si esteu per la zona, a part dels vins, per l'esglèsia monolítica que té el poble, imagineu una catedral, de dimensions com la de BCN soterrada i escavada a la roca




Comentaris

Se'm fa la boca aigua!!!
Pollet ha dit…
Molt bona i molt senzilla de fer :-)
Cinta ha dit…
quina pintassa té! No m'estranya, la combinació és genial! Una abraçada
Gemma ha dit…
M'encanten els bolets en els canelons o la lassanya! I aquest any ha sigut un any molt bo de camagrocs, val la pena aprofitar-ho ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...