Passa al contingut principal

Temps de bolets. Risotto de camagrocs i espàrrecs

Sembla que serà un bon any de bolets. Així que cal anar preparant receptes per aprofitar els dies de cacera.

De moment en les primeres sortides, hem recollit per començar a fer un tast. Els bolets m'agraden tots, fins i tot els senzills xampinyons, m'encanten. I els arrossos, de totes les maneres i formes, són un dels meus plats preferits ;-)



Ingredients ( 2 persones)
  • 200 gr d'arròs
  • el doble de caldo de verdures ( podeu preparar un caldo ràpid de verdures amb les cues de les cebes, alls i espàrrecs)
  • uns 8 espàrrecs verds
  • camagrocs ( uns 125 gr.)
  • mig got de vi blanc
  • 3-4 alls tendres
  • 1 ceba petita o 1/2 de gran
  • 25 gr de mantega
  • 4 cullerades de parmesà ratllat
  • Oli d'oliva
  • sal, pebre

Preparació
  1. Separar la part dura dels espàrrecs, tallar-los a rodanxes petitones i deixar les puntes senceres
  2. Picolar la ceba i els alls ben petits
  3. Sofregir en una cassola amb dues cullerades d'oli d'oliva els allets. 
  4. Quan comencin a agafar color, afegir la ceba i sofregir lentament fins que comenci a estar transparent.
  5. Afegir els espàrrecs. Salpebrar.
  6. En una altra paella, saltejar els camagrocs fins que deixin anar l'aigua
  7. Quan els espàrrecs comencin a estar una mica tendres ( no del tot fets, ja que acabaran de coure amb l'arròs), afegir els camagrocs.
  8. Afegim l'arròs, i donarem unes voltes perquè es barregin bé els gustos
  9. Afegir mig got de vi blanc i donar unes voltes a l'arròs, esperant que s'evapori l'alcohol
  10. Afegir el caldo bullint, i remenar. Afegir una mica de sal. En el risotto podem anar afegint el caldo que ens faci falta.
  11. Deixar coure durant 17 minuts.
  12. Retirar del foc i deixar reposar 3 minuts. Durant el temps de repòs, afegir la mantega i el parmesà i remenar perquè es barregi bé. Rectificar de sal i pebre si convé.
  13. Un cop emplatat, podeu afegir una mica més de parmesà, tallat a llesques fines.
  14. Servir i gaudir.
Podeu preparar aquesta recepta amb altre tipus de bolets i fins i tot afegir unes cues de llagostins
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets





A seguir caçant !!!!

Comentaris

Quina enveja saber caçar bolets! Jo no en tinc ni punyetera idea!!! I quin risotto!!!
Quina enveja saber caçar bolets! Jo no en tinc ni punyetera idea!!! I quin risotto!!!
PILAR ha dit…
Quina cistella mes maca!!! I el risotto es veu genial!
Tapa't de tapes ha dit…
Molt bo, aquest arròs!! Nosaltres també vam anar a buscar camagrocs, ahir, i avui farem el risotto! petons
Unknown ha dit…
Jo també en faig, però no hi poso formatge. Les intoleràncies manen, així que em salto el pas dels làctics però hi poso la resta d'ingredients i també queda la mar de bo!!!
Gemma ha dit…
Està sent molt bona temporada de bolets, oi?
I en un risotto, sempre queden molt bé...
Unknown ha dit…
tinc tantes ganes de poder anar a buscar bolets!! per on visc encra fa massa calor i no ha plogut prou.A veure que podrem fer!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...