Ves al contingut principal

Ceviche de llobarro, alvocat i mango

Un plat lleuger i gustós. Ràpid de preparar. És un plat fet amb peixos o mariscs cru, macerat prèviament amb llima o llimona, molt típic de molts països de l'Amèrica Llatina.


Ingredients

  • 2 llobarros ( de ració), a lloms, nets d'espines i sense pell. Quedar-se amb la part del llom més maca i molsuda. Un poc tots nets, pesava uns 300 gr.
  • 1 alvocat
  • 1 mango
  • unes gotes de tabasc (opcional)
  • sal 
  • pebre
  • el suc d'una llima i el suc d'una taronja
  • una ceba tendra petita
  • 1 cullarada de coliandre picat finet

Com el peix es menja cru, convé deixar-ho 24 hores mínim al congelador per prevenir risc d' anisakis

Picolar la ceba tendra i deixar reposar en aigua freda, perquè no sigui tant forta.
Repassar que el peix no tingui cap espina, tallar a quadradets regulars i petits
En un bol, posar el peix, el suc de llima, de taronja, les gotes de tabasc (opcional), una mica de sal i pebre
Afegir la ceba i deixar reposar tot el conjunt uns 15 minuts
Tallar a quadradets regulars l 'alvocat i el mango
Afegir a la barreja
Deixar reposar uns minuts i servir acompanyat de nachos o torradates
 

Aquesta recepta està inspirada en una altra d'en Karlos Arguiñano. La recepta original portava també gambes, que no he posat perquè simplement m'he oblidat de comprar-les , oooopssss !
També porta tortites mexicanes fregides, que he obviat  per no afegir fregit a la recepta, m'ha semblat més refrescant així.

M'ha encantat ! fins ara només havia menjat ceviche, tiradito i el japonès sashimi als restaurants però de ben segur, que és un plat que incorporaré al meu receptari  ;-)

Comentaris

Gemma ha dit…
Boníssim, super gustós i super sa!!!
És veritat que a casa no fem mai ceviche, jo només en menjo als restaurants. Recepta apuntadíssima, que m'encanta el ceviche.
Marina A.F. ha dit…
Quins constrastos de sabor! Ha de ser ben bo, aquest ceviche! Apuntat!
No l'he provat mai aquest plat...ha de tenir un gust molt original!
Pollet ha dit…
Gràcies pels comentaris, us animo a que feu aquest plat, saborós, baix amb calories i molt sa !!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…