Ves al contingut principal

Tartar de salmó

Després de fer el ceviche, em venia de gust seguir experimentant amb receptes similars.
Avui un tartar de salmó, ràpid, senzill però molt i molt bo. Us recomano que el proveu
He posat les quantitats per una ració, només cal multiplicar pel nombre de persones.


El salmó el demano net a la peixateria, si compreu, per exemple, mig salmó, demaneu que us treguin la pell i us el deixin en dos lloms. Aleshores, a casa, el dividiu en racions i sempre tindreu salmó a punt per fer aquest plat. Recordeu que cal congelar el peix que es mengi cru , com a  mínim 24 hores, per evitar el risc d'anisakis

En comptes de llimona faig servir llima. He recuperat el gust per usar llima, m'encanta, és àcida però alhora molt aromàtica, la trobo molt especial. 

Per una persona
  • de 150 a 200 gr de salmó cru i net ( depèn de si ho feu com a entrant, com a segon, plat únic etc..)
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • el suc de mitja llima
  • 1/2 ceba tendra
  • pebre negra
  • 4 cogombrets en vinagre, sense gust a anxova etc, dels normals,.
  • Opcional: torradetes o nachos per acompanyar.






Preparació

  1. Tallar la ceba petitona i deixar en aigua perquè no sigui tan forta
  2. Repassar que el llom de salmó no tingui cap espina amb unes pinces especials
  3. Tallar el salmó en daus petits, col.locar en un bol i afegir el suc de la llima i la salsa de soja. Deixar en aquesta preparació com a mínim 1 hora. Jo li deixo un parell d'hores
  4. Passat aquest temps, afegir la ceba escorreguda, els cogombrets tallats ben petits i una mica de pebre negra
  5. Servir en un bol i es pot acompanyar amb torradetes o nachos.
 


Comentaris

A mi el salmó m'agrada de totes maneres, i així, en tartar, em sembla irresistible! Una abraçada Lina!
Gemma ha dit…
Un altre plat que m'encantaria!
I la llima és molt més aromàtica, jo també la faig servir molt ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …