Ves al contingut principal

Tagliatelle amb cloïsses. No Diet

Us porto una recepte diet, que acostumo a fer el dia abans d'una cursa... m'encanta!



Les quantitats són lliures, les anomeno a manera orientativa

Ingredients (2-3 racions)
  1. all --> he posat 4 alls tendres
  2. tomàquet --> un pot de tomàquet sencer natural d'un kg
  3. espaguetis --> 250 gr de tagliatelle als espinacs
  4. cloïsses --> en el meu cas 400gr. de rossellones
  5. oli
  6. sal ( amb moderació)
  7. pebre
  8. julivert

Preparació
  • Rentar les cloïsses i deixar-les amb aigua freda i sal perquè deixin anar la sorra. Com a mínim una hora.
  • Rentar i assecar el julivert. Tallar petitonet
  • Sofregir amb cura l'all perquè no es cremi ( dona gust amarg si es crema !!)
  • Afegir el tomàquet i deixar coure uns 20 m, que caramel.litzi una mica, afegir una mica de sal, pebre i si és àcid un pel de sucre morè o sacarina
  • Posar abundant aigua calenta en una olla i afegir una mica de sal
  • Bullir els taglaitelle
  • Mentre escalfar una paella per obrir les cloïsses. Quan la paella estigui calenta, afegir les cloïsses i tapar . Que és obrin al vapor, aproximadament un parell de minuts. Tancar el foc i afegir una mica de julivert tallat
  • Afegir les cloïsses al sofregit de tomàquet. Afegir també el suc però colat, per no afegir si ha quedat un resta de sorra
  • Quan els taglaitelle estiguin cuits (uns 7 minuts, al dente) escórrer en un colador i afegir al sofregit de tomàquet i cloïsses.
  • Donar un parell de voltes i servir

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !