Passa al contingut principal

Tagliatelle amb cloïsses. No Diet

Us porto una recepte diet, que acostumo a fer el dia abans d'una cursa... m'encanta!



Les quantitats són lliures, les anomeno a manera orientativa

Ingredients (2-3 racions)
  1. all --> he posat 4 alls tendres
  2. tomàquet --> un pot de tomàquet sencer natural d'un kg
  3. espaguetis --> 250 gr de tagliatelle als espinacs
  4. cloïsses --> en el meu cas 400gr. de rossellones
  5. oli
  6. sal ( amb moderació)
  7. pebre
  8. julivert

Preparació
  • Rentar les cloïsses i deixar-les amb aigua freda i sal perquè deixin anar la sorra. Com a mínim una hora.
  • Rentar i assecar el julivert. Tallar petitonet
  • Sofregir amb cura l'all perquè no es cremi ( dona gust amarg si es crema !!)
  • Afegir el tomàquet i deixar coure uns 20 m, que caramel.litzi una mica, afegir una mica de sal, pebre i si és àcid un pel de sucre morè o sacarina
  • Posar abundant aigua calenta en una olla i afegir una mica de sal
  • Bullir els taglaitelle
  • Mentre escalfar una paella per obrir les cloïsses. Quan la paella estigui calenta, afegir les cloïsses i tapar . Que és obrin al vapor, aproximadament un parell de minuts. Tancar el foc i afegir una mica de julivert tallat
  • Afegir les cloïsses al sofregit de tomàquet. Afegir també el suc però colat, per no afegir si ha quedat un resta de sorra
  • Quan els taglaitelle estiguin cuits (uns 7 minuts, al dente) escórrer en un colador i afegir al sofregit de tomàquet i cloïsses.
  • Donar un parell de voltes i servir

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...