Ves al contingut principal

Tagliatelle amb cloïsses. No Diet

Us porto una recepte diet, que acostumo a fer el dia abans d'una cursa... m'encanta!



Les quantitats són lliures, les anomeno a manera orientativa

Ingredients (2-3 racions)
  1. all --> he posat 4 alls tendres
  2. tomàquet --> un pot de tomàquet sencer natural d'un kg
  3. espaguetis --> 250 gr de tagliatelle als espinacs
  4. cloïsses --> en el meu cas 400gr. de rossellones
  5. oli
  6. sal ( amb moderació)
  7. pebre
  8. julivert

Preparació
  • Rentar les cloïsses i deixar-les amb aigua freda i sal perquè deixin anar la sorra. Com a mínim una hora.
  • Rentar i assecar el julivert. Tallar petitonet
  • Sofregir amb cura l'all perquè no es cremi ( dona gust amarg si es crema !!)
  • Afegir el tomàquet i deixar coure uns 20 m, que caramel.litzi una mica, afegir una mica de sal, pebre i si és àcid un pel de sucre morè o sacarina
  • Posar abundant aigua calenta en una olla i afegir una mica de sal
  • Bullir els taglaitelle
  • Mentre escalfar una paella per obrir les cloïsses. Quan la paella estigui calenta, afegir les cloïsses i tapar . Que és obrin al vapor, aproximadament un parell de minuts. Tancar el foc i afegir una mica de julivert tallat
  • Afegir les cloïsses al sofregit de tomàquet. Afegir també el suc però colat, per no afegir si ha quedat un resta de sorra
  • Quan els taglaitelle estiguin cuits (uns 7 minuts, al dente) escórrer en un colador i afegir al sofregit de tomàquet i cloïsses.
  • Donar un parell de voltes i servir

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …