Passa al contingut principal

Pa de sègol. De dieta !. Molt fàcil !

La farina de sègol m'agrada molt. Acostumo a afegir-la als pans que faig. Aquest pa és completament de sègol i he de reconèixer que és especial.


És una pa una mica més dens, semblant als pans alemanys, ideal per acompanyar a salmó fumat . Però jo també el prenc per esmorzar o acompanyat de salat , com pernil o formatge.



És un pa molt popular en algunes dietes, suposo que pel contingut de fibra.
El que m'agrada també és la forma de preparar-lo, no necessita pastar i és molt i molt fàcil. És semblant a un altre pa que faig, el busy people's bread . M'encanten aquests pans sense complicacions :-)



També es pot fer amb panificadora ( simplement afegint els ingredients a la cubeta i el programa de pa integral), però pel meu gust queda massa dens.
El podeu fer més esponjós, substituint part de la farina de sègol per farina de força, però llavors deixa de ser de dieta


Ingredients

  • 225 ml d'aigua tèbia 
  • 225 ml de llet desnatada tèbia 
  • 10 g sal 
  • 20 g mel 
  • 475 g farina de sègol pur integral . És molt important que sigui integral si el voleu de dieta. En el meu cas a més, uso farina ecològica 
  • 25 g farina de força
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge
  • 10 g llevat sec per fer pan (2 sobres marca Maizena) 
  • 15 g flocs de civada 
Aquí teniu el llevat que cal per fer aquest pa:
Preparació
  1. Preescalfar el forn a 50 º C. 
  2. En un bol barregem tots els ingredients, simplement amb una espàtula.
  3. Untem un motlle amb oli o mantega.
  4. Hi aboquem la massa i empolvorem la superfície amb farina de sègol integral. Podem posar unes llavors de sèsam a sobre, previàment mullant la superfície amb una mica d'aigua perquè les llavors s'enganxin
  5. Introduïm el motlle al forn i deixem llevar durant 40 minuts. 
  6. Passat aquest temps, pujar el forn a 200 º C i coure durant 40-45 minuts. 
  7. Desemmotlleu i deixar refredar sobre una reixeta.

Podeu trobar la farina de sègol integral, a grans supermercats com Alcampo o Carrefour, a botigues de menjar dietètic o ecològic o herboristaries.

Aquí podeu veure la idea original, explicada també per la termomix









Comentaris

Ets una gran panarra Lina! Petons!
Ets una gran panarra Lina! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !