La farina de sègol m'agrada molt. Acostumo a afegir-la als pans que faig. Aquest pa és completament de sègol i he de reconèixer que és especial.
És una pa una mica més dens, semblant als pans alemanys, ideal per acompanyar a salmó fumat . Però jo també el prenc per esmorzar o acompanyat de salat , com pernil o formatge.
És un pa molt popular en algunes dietes, suposo que pel contingut de fibra.
També es pot fer amb panificadora ( simplement afegint els ingredients a la cubeta i el programa de pa integral), però pel meu gust queda massa dens.
El podeu fer més esponjós, substituint part de la farina de sègol per farina de força, però llavors deixa de ser de dieta
Ingredients
És una pa una mica més dens, semblant als pans alemanys, ideal per acompanyar a salmó fumat . Però jo també el prenc per esmorzar o acompanyat de salat , com pernil o formatge.
És un pa molt popular en algunes dietes, suposo que pel contingut de fibra.
El que m'agrada també és la forma de preparar-lo, no necessita pastar i és molt i molt fàcil. És semblant a un altre pa que faig, el busy people's bread . M'encanten aquests pans sense complicacions :-)
També es pot fer amb panificadora ( simplement afegint els ingredients a la cubeta i el programa de pa integral), però pel meu gust queda massa dens.
El podeu fer més esponjós, substituint part de la farina de sègol per farina de força, però llavors deixa de ser de dieta
Ingredients
- 225 ml d'aigua tèbia
- 225 ml de llet desnatada tèbia
- 10 g sal
- 20 g mel
- 475 g farina de sègol pur integral . És molt important que sigui integral si el voleu de dieta. En el meu cas a més, uso farina ecològica
- 25 g farina de força
- 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge
- 10 g llevat sec per fer pan (2 sobres marca Maizena)
- 15 g flocs de civada
Aquí teniu el llevat que cal per fer aquest pa:
Preparació
- Preescalfar el forn a 50 º C.
- En un bol barregem tots els ingredients, simplement amb una espàtula.
- Untem un motlle amb oli o mantega.
- Hi aboquem la massa i empolvorem la superfície amb farina de sègol integral. Podem posar unes llavors de sèsam a sobre, previàment mullant la superfície amb una mica d'aigua perquè les llavors s'enganxin
- Introduïm el motlle al forn i deixem llevar durant 40 minuts.
- Passat aquest temps, pujar el forn a 200 º C i coure durant 40-45 minuts.
- Desemmotlleu i deixar refredar sobre una reixeta.
Podeu trobar la farina de sègol integral, a grans supermercats com Alcampo o Carrefour, a botigues de menjar dietètic o ecològic o herboristaries.
Aquí podeu veure la idea original, explicada també per la termomix
Aquí podeu veure la idea original, explicada també per la termomix
Comentaris