Vés al contingut principal

Fideuà negra. Pastes SanMartí. Caldes de Montbuí

Tot passejant per Caldes de Montbuí, vaig descobrir una fàbrica de pasta artesanal, Pastes SanMartí. Com normalment hi anava en cap de setmana ho trobava tancat, fins que la casualitat va fer que un dia ho trobés obert i és clar, no vaig poder resistir de comprar "reserves".
Cap de les pastes que elaboren conté ou o derivats. La matèria primera no és la farina sinó la sémola L'elaboració és artesana i es usa aigua de Caldes. Al final s'obté un producte de molta qualitat !
Si teniu interès, també podeu visitar la fàbrica, amb cita prèvia.

Jo em vaig estrenar amb uns fideus negres. El temps de cocció és superior a la pasta normal, jo els vaig coure 9 minuts al foc i 5 al forn.

Ingredients ( per dos persones)

  • 1 sípia bruta
  • unes gambes. Peleu una part i l'altres senceres
  • 160-180 gr de fideus negres SanMartí
  • fumet ( uns 750 ml, que cobreixi el fideus)
  • 1 ceba i 4-5 tomàquet pel sofregit
  • 1 all
  • oli d'oliva extra verge, sal, sucre
  • 1 ou, 1 all i una mica de vinagre per l'allioli

Preparació

  1. En una paella o cassola, posar unes 3 cullerades d'oli,  sofregir l'all i abans que agafi molt color, retirar. 
  2. Sofregir lleugerament les gambes senceres i retirar
  3. Fer el sofregit, de manera pausada , primer afegim la ceba tallada ben petita i la deixem coure lentament fins que agafi color. 
  4. Afegim els tomàquets pelats i tallats i ho deixem coure lentament. Afegim sal i una mica de sucre perquè perdi l'acidessa
  5. Afegim la sípia tallada a trossos i deixem coure uns 10 minuts. 
  6. Mentre escalfem el fumet i preescalfem el forn a 200º
  7. Afegim els fideus i els sofregim durant 5 minuts. Afegiu les gambes pelades i tallades per la meitat.
  8. Afegim el fumet ben calent i ho deixem coure uns 9 minuts a foc fort. Mentre podem fer l'allioli
  9. Posem la cassola o paella al forn i ho deixem 5 minuts
  10. Retirem i servim acompanyat de l'alliolli



Si no us va bé anar a Caldes podeu trobar la pasta SanMartí a tots els Sorli Discau

Us deixo les dades per si hi teniu interès en fer una visita:

Pastes Sanmartí S.L.
Barcelona 40
Caldes de Montbui 08140 Barcelona
Telf.: +34 93 8650196
Pàgina Web: http://www.pastes-sanmarti.com/sanmartisitiooficial.htmlEmail: info@pastes-sanmarti.com


Comentaris


Amb aquesta pasta, el menú i la recepta està assegurada, molt bona pasta la Santmartí. Conec la fàbrica i els seus productes, tots de molt alta qualitat.
Bona recepta. Salutacions¡¡ :O)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !