Passa al contingut principal

Fideuà negra. Pastes SanMartí. Caldes de Montbuí

Tot passejant per Caldes de Montbuí, vaig descobrir una fàbrica de pasta artesanal, Pastes SanMartí. Com normalment hi anava en cap de setmana ho trobava tancat, fins que la casualitat va fer que un dia ho trobés obert i és clar, no vaig poder resistir de comprar "reserves".
Cap de les pastes que elaboren conté ou o derivats. La matèria primera no és la farina sinó la sémola L'elaboració és artesana i es usa aigua de Caldes. Al final s'obté un producte de molta qualitat !
Si teniu interès, també podeu visitar la fàbrica, amb cita prèvia.

Jo em vaig estrenar amb uns fideus negres. El temps de cocció és superior a la pasta normal, jo els vaig coure 9 minuts al foc i 5 al forn.

Ingredients ( per dos persones)

  • 1 sípia bruta
  • unes gambes. Peleu una part i l'altres senceres
  • 160-180 gr de fideus negres SanMartí
  • fumet ( uns 750 ml, que cobreixi el fideus)
  • 1 ceba i 4-5 tomàquet pel sofregit
  • 1 all
  • oli d'oliva extra verge, sal, sucre
  • 1 ou, 1 all i una mica de vinagre per l'allioli

Preparació

  1. En una paella o cassola, posar unes 3 cullerades d'oli,  sofregir l'all i abans que agafi molt color, retirar. 
  2. Sofregir lleugerament les gambes senceres i retirar
  3. Fer el sofregit, de manera pausada , primer afegim la ceba tallada ben petita i la deixem coure lentament fins que agafi color. 
  4. Afegim els tomàquets pelats i tallats i ho deixem coure lentament. Afegim sal i una mica de sucre perquè perdi l'acidessa
  5. Afegim la sípia tallada a trossos i deixem coure uns 10 minuts. 
  6. Mentre escalfem el fumet i preescalfem el forn a 200º
  7. Afegim els fideus i els sofregim durant 5 minuts. Afegiu les gambes pelades i tallades per la meitat.
  8. Afegim el fumet ben calent i ho deixem coure uns 9 minuts a foc fort. Mentre podem fer l'allioli
  9. Posem la cassola o paella al forn i ho deixem 5 minuts
  10. Retirem i servim acompanyat de l'alliolli



Si no us va bé anar a Caldes podeu trobar la pasta SanMartí a tots els Sorli Discau

Us deixo les dades per si hi teniu interès en fer una visita:

Pastes Sanmartí S.L.
Barcelona 40
Caldes de Montbui 08140 Barcelona
Telf.: +34 93 8650196
Pàgina Web: http://www.pastes-sanmarti.com/sanmartisitiooficial.htmlEmail: info@pastes-sanmarti.com


Comentaris


Amb aquesta pasta, el menú i la recepta està assegurada, molt bona pasta la Santmartí. Conec la fàbrica i els seus productes, tots de molt alta qualitat.
Bona recepta. Salutacions¡¡ :O)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...