Ves al contingut principal

Rossinyols amb sípia i gambes

...i ceps , opcionalment !
Avui m'he llevat inspirada ! És temps de bolets ! I aquest plat és força fàcil i molt espectacular , no creieu ?







Ingredients ( per 4 racions complertes)

  • 3 sípies de platja, netes
  • 250 gr de rossinyols ( o rovellons...)
  • 15 gr de ceps secs (opcional)
  • 1 ceba tendra
  • 8-10 gambes
  • julivert
  • oli, sal, pebre

Preparació

  1. Posem a rehidratar els ceps amb aigua
  2. Tallem la ceba a quadrats petits
  3. En una cassola baixa posem dues cullerades d'oli d'oliva verge i quan estigui calent sofregim ràpidament les gambes
  4. Retirem les gambes i afegim la ceba, la salem i que es faci lentament.
  5. Rentem delicadament els rossinyols amb un tros de paper de cuina
  6. Quan la ceba comenci a a estar feta, afegim la sípia i saltegem durant uns 10 minuts
  7. Afegim els rossinyols i els ceps i els salem.
  8. Després de 5 minuts, afegim el julivert picat, deixem coure 5 minuts més.
  9. Afegim les gambes i donem un parell de tombs. 
  10. Apaguem el foc, deixem reposar 5 minuts i servim, adornant amb unes branques de farigola
Espero que us agradi com a mi !



Per fer aquest plat m'he inspirat amb aquest de Directo al paladar !


Comentaris

Serà fàcil, però, com anunciaves, dóna uns resultats genials! Plat de diumenge de "postín" com deia ma àvia! Petons!
Pollet ha dit…
Moltes gràcies Mònica! realment molt bo :-)
Gemma ha dit…
mmm.. a quina hora dius que vinc a dinar? ;P
Pollet ha dit…
Gemma t'espero :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…