Veig un núvol al cel i el primer que penso és en menjar sopa ! sóc l'anti-Mafalda , menjaria sopa de qualsevol tipus sempre !!!
Al facebook he vist la foto d'aquesta recepta i l'he fet a la meva manera ! Un primer plat super sa o un plat únic per un sopar, al tenir ou i formatge, és un plat complert !
Ingredients ( 4-5 racions més o menys)
Preparació
Es tracta de posar un got i a sobre el paper film, afegir sal i oli i afegir l'ou.
Tancar el paper fent un paquetet. Bullir en aigua calenta durant 4 minuts, segons us agradi més o menys cuits.
Al facebook he vist la foto d'aquesta recepta i l'he fet a la meva manera ! Un primer plat super sa o un plat únic per un sopar, al tenir ou i formatge, és un plat complert !
- 2 cebes tendres
- 1 carbassó gran
- 600 gr de tomàquet pera madur. L'escaldeu uns 10 segons en aigua calenta i el peleu. Si els tomàquets no són prou madurs podeu usar en conserva tomàquet pelat de qualitat
- 2 pastanagues
- 1-2 ous per persona
- 1/2 culleradeta d'herbes provençals o la que us agradi
- oli d'oliva extra verge
- pebre, sal
- 1 litre d'aigua
- Formatge parmesà, grana padano o el que més us agradi. En el meu cas he usat un que vaig comprar a un artesà formatger al valle de Chistau
Preparació
- Netejar i tallar les verdures. No cal trossos molt petit ni regulars
- Posar un parell de cullerades d'oli d'oliva en una olla
- Quan començi a escalfar, abocar la ceba
- Quan passin 5 minuts afegir el carbassó i la pastanaga
- Mentre escalfar 1 litre d'aigua al microones o en un altre cassó
- En 5 minuts més, donar unes voltes i afegir el tomàquet, la sal, pebre i les herbes
- Donar unes voltes i en 5 minuts afegir l'aigua calenta ( o si teniu caldo de verdures d'una altra preparació) i deixar coure a foc mig durant 15 minuts
- Triturar amb la batedora elèctrica
- Preparar els ous escalfats
- Disposar en un plat els ous, afegir la sopa i el formatge ratllat o en encenalls
Com fer ous escalfat.
Diria que conec tres mètodes: el classic amb aigua bullent que mai en surt i ho trobo molt complicat. I després o usant paper film o al micro
Mètode de paper film
Es tracta de posar un got i a sobre el paper film, afegir sal i oli i afegir l'ou.
Tancar el paper fent un paquetet. Bullir en aigua calenta durant 4 minuts, segons us agradi més o menys cuits.
Mètode al microones
Us farà falta un estri com aquest.
Hi aboqueu un ou dintre i el poseu al micro durant 20 segons. Reposeu 1 minuts i després 10 o 20 segons més segons com us agradi de fet
Si l'ou és XL i us agrada mig fet, amb dues tandes de 20 segons és suficient. No feu una tirada de 40 segons, el mateix vapor fa que la tapa de l'estri salti dins del micro
Comentaris