Ves al contingut principal

Sopa de tomàquet, ou escalfat i formatge

Veig un núvol al cel i el primer que penso és en menjar sopa ! sóc l'anti-Mafalda , menjaria sopa de qualsevol tipus sempre !!!

Al facebook he vist la foto d'aquesta recepta i l'he fet a la meva manera ! Un primer plat super sa o un plat únic per un sopar, al tenir ou i formatge, és un plat complert !


 Ingredients ( 4-5 racions més o menys)


  • 2 cebes tendres
  • 1 carbassó gran
  • 600 gr de tomàquet pera madur. L'escaldeu uns 10 segons en aigua calenta i el peleu. Si els tomàquets no són prou madurs podeu usar en conserva tomàquet pelat de qualitat
  • 2 pastanagues
  • 1-2 ous per persona
  • 1/2 culleradeta d'herbes provençals o la que us agradi
  • oli d'oliva extra verge
  • pebre, sal
  • 1 litre d'aigua
  • Formatge parmesà, grana padano o el que més us agradi. En el meu cas he usat un que vaig comprar a un artesà formatger al valle de Chistau


Preparació

  1. Netejar i tallar les verdures. No cal trossos molt petit ni regulars
  2. Posar un parell de cullerades d'oli d'oliva en una olla
  3. Quan començi a escalfar, abocar la ceba
  4. Quan passin 5 minuts afegir el carbassó i la pastanaga
  5. Mentre escalfar 1 litre d'aigua al microones o en un altre cassó
  6. En 5 minuts més, donar unes voltes i afegir el tomàquet, la sal, pebre i les herbes
  7. Donar unes voltes i en 5 minuts afegir l'aigua calenta ( o si teniu caldo de verdures d'una altra preparació) i deixar coure a foc mig durant 15 minuts
  8. Triturar amb la batedora elèctrica
  9. Preparar els ous escalfats
  10. Disposar en un plat els ous, afegir la sopa i el formatge ratllat o en encenalls
Com fer ous escalfat.
Diria que conec tres mètodes: el classic amb aigua bullent que mai en surt i ho trobo molt complicat. I després o usant paper film o al micro

Mètode de paper film

Es tracta de posar un got i a sobre el paper film, afegir sal i oli i afegir l'ou.



Tancar el paper fent un paquetet. Bullir en aigua calenta durant 4 minuts, segons us agradi més o menys cuits.



Mètode al microones
Us farà falta un estri com aquest.

Hi aboqueu un ou dintre i el poseu al micro durant 20 segons. Reposeu 1 minuts i després 10 o 20 segons més segons com us agradi de fet
Si l'ou és XL i  us agrada mig fet, amb dues tandes de 20 segons és suficient. No feu una tirada de 40 segons, el mateix vapor fa que la tapa de l'estri salti dins del micro



Comentaris

Jo, en canvi no menjaria mai sopa...pero ara m' ha fet ganes un plat de la teva!!
Gemma ha dit…
Amb el fred que diuen que comença avui. jo també m'apunto a aquesta sopa!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …