Passa al contingut principal

Sopa de tomàquet, ou escalfat i formatge

Veig un núvol al cel i el primer que penso és en menjar sopa ! sóc l'anti-Mafalda , menjaria sopa de qualsevol tipus sempre !!!

Al facebook he vist la foto d'aquesta recepta i l'he fet a la meva manera ! Un primer plat super sa o un plat únic per un sopar, al tenir ou i formatge, és un plat complert !


 Ingredients ( 4-5 racions més o menys)


  • 2 cebes tendres
  • 1 carbassó gran
  • 600 gr de tomàquet pera madur. L'escaldeu uns 10 segons en aigua calenta i el peleu. Si els tomàquets no són prou madurs podeu usar en conserva tomàquet pelat de qualitat
  • 2 pastanagues
  • 1-2 ous per persona
  • 1/2 culleradeta d'herbes provençals o la que us agradi
  • oli d'oliva extra verge
  • pebre, sal
  • 1 litre d'aigua
  • Formatge parmesà, grana padano o el que més us agradi. En el meu cas he usat un que vaig comprar a un artesà formatger al valle de Chistau


Preparació

  1. Netejar i tallar les verdures. No cal trossos molt petit ni regulars
  2. Posar un parell de cullerades d'oli d'oliva en una olla
  3. Quan començi a escalfar, abocar la ceba
  4. Quan passin 5 minuts afegir el carbassó i la pastanaga
  5. Mentre escalfar 1 litre d'aigua al microones o en un altre cassó
  6. En 5 minuts més, donar unes voltes i afegir el tomàquet, la sal, pebre i les herbes
  7. Donar unes voltes i en 5 minuts afegir l'aigua calenta ( o si teniu caldo de verdures d'una altra preparació) i deixar coure a foc mig durant 15 minuts
  8. Triturar amb la batedora elèctrica
  9. Preparar els ous escalfats
  10. Disposar en un plat els ous, afegir la sopa i el formatge ratllat o en encenalls
Com fer ous escalfat.
Diria que conec tres mètodes: el classic amb aigua bullent que mai en surt i ho trobo molt complicat. I després o usant paper film o al micro

Mètode de paper film

Es tracta de posar un got i a sobre el paper film, afegir sal i oli i afegir l'ou.



Tancar el paper fent un paquetet. Bullir en aigua calenta durant 4 minuts, segons us agradi més o menys cuits.



Mètode al microones
Us farà falta un estri com aquest.

Hi aboqueu un ou dintre i el poseu al micro durant 20 segons. Reposeu 1 minuts i després 10 o 20 segons més segons com us agradi de fet
Si l'ou és XL i  us agrada mig fet, amb dues tandes de 20 segons és suficient. No feu una tirada de 40 segons, el mateix vapor fa que la tapa de l'estri salti dins del micro



Comentaris

Jo, en canvi no menjaria mai sopa...pero ara m' ha fet ganes un plat de la teva!!
Gemma ha dit…
Amb el fred que diuen que comença avui. jo també m'apunto a aquesta sopa!!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...