Ves al contingut principal

Menú de cap d'any

Des de fa un temps, el menú de cap d'any és el mateix i l'esperem amb il.lusió :-)
Es tracta de fer una raclette,  bé a la nostra manera.
Nosaltres tenim una raclette que vam comprar al Lidl. No és l'autèntica raclette suïssa, tinc un oncle que viu allà i no és exactament el mateix. Bé, es tracta d'una planxa i unes cassoletes individuals on es fon el formatge. A sobre a la planxa hi pots coure altres aliments per acompanyar el formatge.
L'avantatge és que no has de cuinar pràcticament, com diu una amiga meva els convidats surten contents i cuinen ells :-).

Cadascú va cuinant el que li ve de gust i afavoreix la conversa i resulta divertit :-)
Això si, exigeix cert grau de preparació.

Aquesta setmana hi ha una oferta el dia 30/12 de raclette al Lidl, per si us interessa. Aquesta raclette que s'oferta porta  pedra a més a més.
Us poso algunes fotos de diferents anys.
Del 2006:

Taula parada i raclette
Cebes caramelitzades
Del 2009:

Pomes caramelitzades
 Cebetes caramelitzades

Jo preparo: filet de porc, pollastre a la planxa,pit de pollastre, filet de vedella, tot tallat ben primet. Xoriçets, frankfurts petitons, dàtils embolcallats de bacó. Formatge raclette i altres formatges com brie. Amanida. I per acompanyar pomes i cebes caramelitzades i mostassa antiga. A vegades patates petites bullides. I el pa casolà, que no falti. Més o menys això cada any.
I és clar, cava i raïm !!!!!!!
Espero que us agradi la idea :-)




Comentaris

Gemma ha dit…
Les raclettes, fondues... i menús semblants són ideals per crear bon ambient a taula, oi? És un proposta excel·lent per al sopar de cap d'any amb els amics.
Segur que l'edició d'enguany tornarà a ser un èxit total!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …