Passa al contingut principal

Menú de cap d'any

Des de fa un temps, el menú de cap d'any és el mateix i l'esperem amb il.lusió :-)
Es tracta de fer una raclette,  bé a la nostra manera.
Nosaltres tenim una raclette que vam comprar al Lidl. No és l'autèntica raclette suïssa, tinc un oncle que viu allà i no és exactament el mateix. Bé, es tracta d'una planxa i unes cassoletes individuals on es fon el formatge. A sobre a la planxa hi pots coure altres aliments per acompanyar el formatge.
L'avantatge és que no has de cuinar pràcticament, com diu una amiga meva els convidats surten contents i cuinen ells :-).

Cadascú va cuinant el que li ve de gust i afavoreix la conversa i resulta divertit :-)
Això si, exigeix cert grau de preparació.

Aquesta setmana hi ha una oferta el dia 30/12 de raclette al Lidl, per si us interessa. Aquesta raclette que s'oferta porta  pedra a més a més.
Us poso algunes fotos de diferents anys.
Del 2006:

Taula parada i raclette
Cebes caramelitzades
Del 2009:

Pomes caramelitzades
 Cebetes caramelitzades

Jo preparo: filet de porc, pollastre a la planxa,pit de pollastre, filet de vedella, tot tallat ben primet. Xoriçets, frankfurts petitons, dàtils embolcallats de bacó. Formatge raclette i altres formatges com brie. Amanida. I per acompanyar pomes i cebes caramelitzades i mostassa antiga. A vegades patates petites bullides. I el pa casolà, que no falti. Més o menys això cada any.
I és clar, cava i raïm !!!!!!!
Espero que us agradi la idea :-)




Comentaris

Gemma ha dit…
Les raclettes, fondues... i menús semblants són ideals per crear bon ambient a taula, oi? És un proposta excel·lent per al sopar de cap d'any amb els amics.
Segur que l'edició d'enguany tornarà a ser un èxit total!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...