Aquestes són d'ou dur, tonyina, pebrot escalivat i olives farcides. Tot i que admet pràcticament qualsevol farcit, dolç o salat.
La massa és la típica de La Cocinera. Les trobareu a la secció de refrigerats, juntament amb la massa de pasta de full, la pasta fresca etc.Hi ha dues mides, i personalment m'agrada més les crestes grans, doncs té més gust al farcit.
Jo les tanco amb un motlle que podeu trobar a qualsevol ferreteria per menys de tres euros, però també es poden tancar amb una forquilla.
A mi em queden bé, des de que vaig aprendre el truc de fer-les amb el mateix paper amb que venen embolcallades. El paper queda per fora, és clar !!!
A més, si les feu amb el paper, les podreu congelar fàcilment. Després és tan fàcil, com treure-les del congelador, treure el paper, ja veureu que així no es trenquen pas, ni s'enganxen una amb l'altre i cap al forn.
Ahh ! que jo les faig al forn, no fregides, tot i que també les podeu fregir.
Personalment, m'agraden molt més al forn, tenen més gust a cresta que a oli i a més us estalvieu unes quantes calories.
Ingredient (per aprox 16 crestes grans)
Preparació
La massa és la típica de La Cocinera. Les trobareu a la secció de refrigerats, juntament amb la massa de pasta de full, la pasta fresca etc.Hi ha dues mides, i personalment m'agrada més les crestes grans, doncs té més gust al farcit.
Jo les tanco amb un motlle que podeu trobar a qualsevol ferreteria per menys de tres euros, però també es poden tancar amb una forquilla.
A mi em queden bé, des de que vaig aprendre el truc de fer-les amb el mateix paper amb que venen embolcallades. El paper queda per fora, és clar !!!
A més, si les feu amb el paper, les podreu congelar fàcilment. Després és tan fàcil, com treure-les del congelador, treure el paper, ja veureu que així no es trenquen pas, ni s'enganxen una amb l'altre i cap al forn.
Ahh ! que jo les faig al forn, no fregides, tot i que també les podeu fregir.
Personalment, m'agraden molt més al forn, tenen més gust a cresta que a oli i a més us estalvieu unes quantes calories.
Ingredient (per aprox 16 crestes grans)
- 3 ous
- 1 llauna de tonyina al natural i una en oli
- 1 pot d'olives farcides
- 1 pebrot escalivat o una llauna de pebrots del piquillo
- 1 paquet de 16 crestes La Cocinera, mida gran.
Preparació
- Bullir els ous amb una mica de vinagre i sal durant 10 m. Deixar atemparar i pelar
- Escórrer la tonyina en oli sobre un paper de cuina
- En la picadora, picar els ous, el pebrot i les olives. Afegir la tonyina
- Agafar una cresta amb el paper i tot. El paper es col.loca cara abans del motllo. És a dir, queda el motllo, el paper i a continuació la làmina de la cresta. Es omple amb una cullaredeta de farcit i es tanca amb el motllo, juntament amb el paper, de manera que el paper queda fora, embolcallant la cresta. Així fins a tenir-les totes. En aquest moment les podeu congelar amb el paper i tot.
- Quan les aneu a fer, encendre el forn 210º. Col.loqueu les crestes sobre una safata al forn amb una làmina de silicona a sobre o pinteu la safata amb una mica d'oli.
- Introduiu la safata i al cap de 20 m les trindreu fetes. Aneu vigilant, ja que cada forn és un món.
Comentaris
El farcit de tonyina, pebrot i olives és un clàssic que m'encanta!
Bona idea això de pintar-les amb ou batut :-)