Per fer els torrons, faig servir unes caixes de fusta que em va fer el meu pare i com aquest és un dels seus torrons preferit, calia fer aquest torró. També faig servir paper kraft per folrar les caixes.
Per aquest torró, de totes maneres, penso que pot servir un altre tipus de motlle ja que no deixa anar tant oli com el torró de Xixona.
He estat buscant receptes per la xarxa i no he trobat cap definitiva. Així que m'he arriscat a fer un invent, a partir de la recepta que faig de massapà pels tortells de reis.
Ingredients:
- 250 gr. d'atmella mòlta
- 200 gr de sucre glace
- canyella
- un rajolí de suc de mandarina
- fruita confitada
- Caixes de fusta o un motlle apropiat
- Paper kraft
- Fer una barreja amb l'atmella, el sucre, la canyella i el suc de mandarina
- Deixar reposar un dia
- Agafar una caixa de torró de fusta, folrar amb paper kraft
- Afegir la barreja, i intercalar les fruites, tallades a troços grans
- Deixar reposar un dia o dos més.
Com ja vaig explicar al post del torró de Xixona la idea de les caixes de fusta la vaig treure del bloc "Mi granito de sal" però les meves crec que han quedat d'una altra mida, queden de 8 x 21 cm.
Comentaris