diumenge, 5 desembre de 2010

Farcellets de pasta filo de bolets i pernil

Una recepta que vaig fer els dies que caçàvem bolets. En aquest cas eren rovellons i fredolics però és pot utilitzar qualsevol barrella de bolets o fins i tot amb xampinyons.
Per dues persones:
Ingredients:
  • 2 cebes petites
  • 150 gr de bolets variats, en aquesta ocasió rovellons i fredolics
  • 25 gr de  pernil serrà a daus
  • 1 all i julivert
  • sal, pebre, oli verge d'oliva
  • 8 fulls de pasta brick
Preparació:
  1. En una paella sofregir la ceba tallada a dauets petits fins que estigui transparent.
  2. Afegir llavors, els bolets tallats a daus, prèviament nets. Afegir la sal i una mica de pebre.
  3. Quan els bolets deixin anar l'aigua, afegir el pernil tallat a daus.
  4. Donar uns tombs i afegir l'all i el julivert ben picat.
  5. Deixar atemperar el farcit.
  6. Escalfeu el forn a 180º dalt i baix.
  7. Agafar una fulla de pasta brick, doblar per la meitat, en el centre poseu una cullerada de farcit i dobleu en forma de canutillo. Per tancar els paquetets és pot fer servir una mica d'oli d'oliva amb un pinzell.
  8. Anar fent fins acabar el farcit. Pinteu els farcells amb una mica d'oli d'oliva.
  9. Si teniu una làmina de silicona poseu-la sobre la safata del forn i a sobre els farcellets. Si no teniu làmina, pinteu la safata del forn amb oli i col.loqueu a sobre els farcellets.
  10. Enfornar durant 10 minuts o fins que estiguin dauradets. Servir immediatament.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta la pasta fil·lo, tan fina i cruixent... i el farcit que has triat és molt del meu gust, una combinació deliciosa!

Pollet ha dit...

gràcies Gemma , per cert, en català s'escriu amb l geminada ? gràcies !