Passa al contingut principal

Farcellets de pasta filo de bolets i pernil

Una recepta que vaig fer els dies que caçàvem bolets. En aquest cas eren rovellons i fredolics però és pot utilitzar qualsevol barrella de bolets o fins i tot amb xampinyons.
Per dues persones:
Ingredients:
  • 2 cebes petites
  • 150 gr de bolets variats, en aquesta ocasió rovellons i fredolics
  • 25 gr de  pernil serrà a daus
  • 1 all i julivert
  • sal, pebre, oli verge d'oliva
  • 8 fulls de pasta brick
Preparació:
  1. En una paella sofregir la ceba tallada a dauets petits fins que estigui transparent.
  2. Afegir llavors, els bolets tallats a daus, prèviament nets. Afegir la sal i una mica de pebre.
  3. Quan els bolets deixin anar l'aigua, afegir el pernil tallat a daus.
  4. Donar uns tombs i afegir l'all i el julivert ben picat.
  5. Deixar atemperar el farcit.
  6. Escalfeu el forn a 180º dalt i baix.
  7. Agafar una fulla de pasta brick, doblar per la meitat, en el centre poseu una cullerada de farcit i dobleu en forma de canutillo. Per tancar els paquetets és pot fer servir una mica d'oli d'oliva amb un pinzell.
  8. Anar fent fins acabar el farcit. Pinteu els farcells amb una mica d'oli d'oliva.
  9. Si teniu una làmina de silicona poseu-la sobre la safata del forn i a sobre els farcellets. Si no teniu làmina, pinteu la safata del forn amb oli i col.loqueu a sobre els farcellets.
  10. Enfornar durant 10 minuts o fins que estiguin dauradets. Servir immediatament.

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanta la pasta fil·lo, tan fina i cruixent... i el farcit que has triat és molt del meu gust, una combinació deliciosa!
Pollet ha dit…
gràcies Gemma , per cert, en català s'escriu amb l geminada ? gràcies !

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…