Amb les fulles de l'hort tocava preparar alguna cosa especial. He pensat en fer un xató acompanyat d'uns calçots.
Els calçots es podem fer al forn perfectament. No és igual que les brases però permet menjar-ne si no es disposa d'una barbacoa, o fa mandra engegar-la. Jo els faig així:
I l'amanida de xató porta: escarola, bacallà esqueixat, olives arbequines, anxoves i tonyina en oli, També hi ha llocs que hi posen seitons, Jo aquesta vegada vaig descuidar la tonyina i d'olives arbequines no en vaig trobar al poble, així que eren farcides !!!!! A més, l'hort no tenia prou escarola i vaig afegir enciams.
Tot plegat, però va quedar molt bo, amb ganes de repetir aviat !!!!!
Els calçots es podem fer al forn perfectament. No és igual que les brases però permet menjar-ne si no es disposa d'una barbacoa, o fa mandra engegar-la. Jo els faig així:
- tallo una mica la part més verda
- trec la primera pell, que porta més sorra
- els col.loco en una safata per anar al forn
- un raig d'oli i al forn (prèviament calent) a 170º uns 30-40 minuts
- 3 tomàquets escalivats
- 2 alls escalivats
- 2 alls en cru
- 5 cullerades d'oli
- 1 de vinagre de vi
- una caiena (bitxo). Opcional
- 1 cullerada de carn de nyora.
- 18 ametlles i 18 avellanes
- 1 torrada de pa
- un polsim de sal
I l'amanida de xató porta: escarola, bacallà esqueixat, olives arbequines, anxoves i tonyina en oli, També hi ha llocs que hi posen seitons, Jo aquesta vegada vaig descuidar la tonyina i d'olives arbequines no en vaig trobar al poble, així que eren farcides !!!!! A més, l'hort no tenia prou escarola i vaig afegir enciams.
Tot plegat, però va quedar molt bo, amb ganes de repetir aviat !!!!!
Comentaris
Si tens uns minutets, estàs convidada a la meva cuida:
http://cosasdemicocina.blogspot.com/