Passa al contingut principal

4 de juliol ...

...dia de l'Independència d'Estats Units i de la meva .....

aquest dia s'han publicat les notes del màster , ja sóc lliure i ho celebro a l'americana...... segur que la gastronomia americana és molt més rica i és simplista per la meva part , celebrar-ho amb la tradicional hamburguesa....
Però cal celebrar-ho com cal !!!! el pa, casolà i a més ha quedat fantàstic, un dels millors pans que he fet , les hamburgueses casolanes i unes patates picantetes al forn que han quedat molt bones

Panets hamburguesa
El pa m'he inspirat en una recepta de las mañana de la 1, però em vaig equivocar i vaig improvisar sobre la marxa i el resultat ha estat fantàstic:
  • 375 gr de farina de força
  • 1 ou
  • 30 gr de mantega pomada
  • 40 gr de sucre
  • 20 gr de llevat de forner
  • 150 ml de llet
He pastat amb la màquina de pa , després he format els panets , he deixat reposar una 1/2 i després cal coure al forn a 220 graus , uns 20 minuts. Em compte que aquesta massa creix molt i a mi em van quedar els panets una mica grans

Patates al forn
Cal netejar unes 3 -4 patates. Tallar les patates en quarters o més petites. Amb un pinzell pinteu les patates amb oli. En una carmanyola posar pebre vermell picant, pebre blanc o negre, sal , ceba en pols, all en pols, orenga. Col.loqueu les patates a les carmanyola, tanqueu i sacsgeu.
Col.loqueu en una safata al forn i les coeu durant uns 40 minuts al forn a 220 º

Hamburgueses
Jo les compro a una carnisseria que me les fan al moment. Elegeixo el tall de carn o un pit de pollatre i me'l passen per la picadora, i m'hi afegeixen una  mica de pebre, simplement. Són completament naturals i amb poc greix

Ceba confitada
Col.loqueu en una paella una mica d'oli i aneu fent la ceba fins que estigui ben cuita

Muntatge
Obrir els panets, col.loqueu una capa d'enciam ben talladets, rodanxes de tomàquet, hamburguesa i ceba confitada

El resultat !!!!!

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...