Ves al contingut principal

4 de juliol ...

...dia de l'Independència d'Estats Units i de la meva .....

aquest dia s'han publicat les notes del màster , ja sóc lliure i ho celebro a l'americana...... segur que la gastronomia americana és molt més rica i és simplista per la meva part , celebrar-ho amb la tradicional hamburguesa....
Però cal celebrar-ho com cal !!!! el pa, casolà i a més ha quedat fantàstic, un dels millors pans que he fet , les hamburgueses casolanes i unes patates picantetes al forn que han quedat molt bones

Panets hamburguesa
El pa m'he inspirat en una recepta de las mañana de la 1, però em vaig equivocar i vaig improvisar sobre la marxa i el resultat ha estat fantàstic:
  • 375 gr de farina de força
  • 1 ou
  • 30 gr de mantega pomada
  • 40 gr de sucre
  • 20 gr de llevat de forner
  • 150 ml de llet
He pastat amb la màquina de pa , després he format els panets , he deixat reposar una 1/2 i després cal coure al forn a 220 graus , uns 20 minuts. Em compte que aquesta massa creix molt i a mi em van quedar els panets una mica grans

Patates al forn
Cal netejar unes 3 -4 patates. Tallar les patates en quarters o més petites. Amb un pinzell pinteu les patates amb oli. En una carmanyola posar pebre vermell picant, pebre blanc o negre, sal , ceba en pols, all en pols, orenga. Col.loqueu les patates a les carmanyola, tanqueu i sacsgeu.
Col.loqueu en una safata al forn i les coeu durant uns 40 minuts al forn a 220 º

Hamburgueses
Jo les compro a una carnisseria que me les fan al moment. Elegeixo el tall de carn o un pit de pollatre i me'l passen per la picadora, i m'hi afegeixen una  mica de pebre, simplement. Són completament naturals i amb poc greix

Ceba confitada
Col.loqueu en una paella una mica d'oli i aneu fent la ceba fins que estigui ben cuita

Muntatge
Obrir els panets, col.loqueu una capa d'enciam ben talladets, rodanxes de tomàquet, hamburguesa i ceba confitada

El resultat !!!!!

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !