Passa al contingut principal

Pa de panses i festucs.....

Últimament estic tenint molt èxit amb les receptes de pa ,,, a la primera em surten uns pans boníssimmssss

Aquesta recepta d'avui la veig veure a las mañanas de la 1. D'aquest programa les receptes que fan, en general no em fam massa el pes, però la secció de trucs sempre fan uns pans i uns dolços molt interessants i si puc segueixo el programa, normalment per Internet, ja que el fan al matí sobre les 13:00h.
L'únic canvi que vaig fer, va ser afegir força més festucs i panses i fer la massa amb la panificadora. Per cert, penso que la gràcia li dona els festucs i vull provar de fer-lo sense les panses.

Ingredients
  • 200 gr. d'aigua
  • 5 gr de sal
  • 400 gr de farina
  • 18 gr de llevat de forner o 7 gr de llevat en pols
  • 50 gr de panses i 100 gr de festucs

Preparació
  • Col.locar en ordre els ingredients a la panificadora. I triar un programa de només pastar i llevar o pastar i llevar a ma. En el meu cas, el programa 13 de la panificadora moulinex
  • Un cop treiem la massa, dividir-la en 7/8 parts més o menys iguals i formar els panets. (si els voleu exactes, cal pesar la massa i dividir el pes entre els panets que volgueu fer).
  • Deixar llevar una 1/2 més
  • Pre-escalfar el forn a 220º , de dalt i baix. Jo col.loco una olleta amb aigua dins el forn, perquè formi vapor, ja que així es forma la crosta
  • Coure uns 20 m o fins que al donar un copet al pa soni a buit.
  • Deixar refredar sobre una reixeta.
Un pa molt bo. Recordeu que 5,5 gr de llevat en pols (especial per pa) són uns 14 gr de llevat de forner fresc.

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !