Vés al contingut principal

Pa de panses i festucs.....

Últimament estic tenint molt èxit amb les receptes de pa ,,, a la primera em surten uns pans boníssimmssss

Aquesta recepta d'avui la veig veure a las mañanas de la 1. D'aquest programa les receptes que fan, en general no em fam massa el pes, però la secció de trucs sempre fan uns pans i uns dolços molt interessants i si puc segueixo el programa, normalment per Internet, ja que el fan al matí sobre les 13:00h.
L'únic canvi que vaig fer, va ser afegir força més festucs i panses i fer la massa amb la panificadora. Per cert, penso que la gràcia li dona els festucs i vull provar de fer-lo sense les panses.

Ingredients
  • 200 gr. d'aigua
  • 5 gr de sal
  • 400 gr de farina
  • 18 gr de llevat de forner o 7 gr de llevat en pols
  • 50 gr de panses i 100 gr de festucs

Preparació
  • Col.locar en ordre els ingredients a la panificadora. I triar un programa de només pastar i llevar o pastar i llevar a ma. En el meu cas, el programa 13 de la panificadora moulinex
  • Un cop treiem la massa, dividir-la en 7/8 parts més o menys iguals i formar els panets. (si els voleu exactes, cal pesar la massa i dividir el pes entre els panets que volgueu fer).
  • Deixar llevar una 1/2 més
  • Pre-escalfar el forn a 220º , de dalt i baix. Jo col.loco una olleta amb aigua dins el forn, perquè formi vapor, ja que així es forma la crosta
  • Coure uns 20 m o fins que al donar un copet al pa soni a buit.
  • Deixar refredar sobre una reixeta.
Un pa molt bo. Recordeu que 5,5 gr de llevat en pols (especial per pa) són uns 14 gr de llevat de forner fresc.

Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !