Ves al contingut principal

Arròs amb llamàntol

Celebrant alguns èxits d'aquest any !

Amb un arròs amb llamàntol. La recepta, la que m'ha aconsellat la peixatera.
Molt bo, però, així com la fideuà i els rossejats tinc el punt agafat, els arrossos caldosos i paelles els he fet poques vegades i penso que puc millorar ;-).

Ingredients
  • Un llamàntol
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • uns tomàquets
  • cognac
  • 300gr d'arròs de calasparra o bomba
  • fumet de peix (fet amb caps de rap i lluç)
  • sal, pebre vermell, oli d'oliva verge
  • 1 gra d'all

Preparació
  • Sofreir el llamàntol , tot just quan agafi color, regar amb el cognac i quan evapori, retirar el llamàntol.
  • En aquest oli, fer un sofregit amb la ceba, el pebrot i més tard afegir els tomàquets ratllats. Salar i afegir una mica de sucre per rebaixar l'acidesa del tomàquet
  • Quan el tomàquet estigui, afegir un allet ben picoladet
  • Afegir l'arròs , sofregir durant uns minuts, afegir una mica de pebre vermell dolç
  • Afegir el fumet, el triple de fumet que d'arròs . 
  • Coure durant 15 m.
  • Retirar del foc. Tapar amb un drap net i deixar reposar 5-7 m.
Servir i a gaudir.



Mentre esperàvem l'arrós hem fet temps amb aquests seitons. Les flors són comestibles i comprades a la boqueria.

Comentaris

saMaruC ha dit…
Seitons són boquerons?
Pollet ha dit…
Si, si,,,, seitons són boquerons :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !