Passa al contingut principal

La recepta del 15: entrepà de pa de dàtils amb hamburguesa d'albergínies i salseta de mostassa antiga

Amb aquesta recepta participo amb la recepta del 15. Un esdeveniment blogaire que proposa cada mes un tema de cuina i que es publica alhora en diferents blogs el dia 15 de cada mes.

El pa de dàtil ha sorgit pràcticament per casualitat, però ha quedat genial. I l'hamburguesa d'albergínia, una mica d'experiment. La salseta de mostassa , últimament l'afegeixo a tot, al peix, a les verdures, etc, la trobo genial.

Pel pa de dàtil

Ingredients

  • 2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 275-300 gr. d'aigua (segons demani la massa)
  • 1 culleradeta i mitja de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 500 gr de farina integral. Si tinc ecològica, millor, sinó la farina integral que tenen en el Mercadona
  • dàtils naturals sense os. Uns 100 gr. i 50 gr d'ametlles.
  • 25 gr. de llevat premsat de forner
Preparació
  1. Col.locar tot en l'ordre indicat a la panificadora, o seguir les instruccions de la vostra panificadora
  2. Programa 5, ràpid, 1:20m de la panificadora Moulinex
  3. Quan el programa acabi, treure el pa de la màquina i deixar refredar sobre una reixeta
Per l'hamburguesa d'albergínia

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • sal, pebre
  • 1 all (opcional)
  • 3 cullerades de civada ( avena)
Preparació
  1. Escalivar les albergínies al forn. Deixar refredar
  2. Picolar la ceba i l'all. Sofregir en una paella a foc lent, amb una cullerada d'oli d'oliva.
  3. Afegir  la civada (avena) mòlta. Sofregir durant 5 minuts
  4. Afegir la carn de l'albergínia picada. Sofregir durant 5 minuts i deixar refredar
  5. Donar forma a les hamburgueses.
  6. Finalment, fer les hamburgueses en una paella o a la planxa.
Per la salseta de mostassa


Ingredients

  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • 1 cullerada de vinagre de mòdena
  • cogombrets en vinagre
Preparació
  1. Simplement, barrejar tots els ingredients. 
Torrar el pa i sucar amb tomata. Emplatar, servir i gaudir :-)


Comentaris

Gemma ha dit…
Crec que és l'entrepà més original de tots els que he vist :)
La combinació dolça del dàtil amb l'albergínia ha de quedar ben bona!
gemma ha dit…
Tenen bona pinta aquestes hamburgueses veggies :-)
Pili ha dit…
Caram quin pa mes bo... i quina hamburguesa!! Ha d'estar bonisima la combinacio de tot plegat. Petons
Joaquina ha dit…
Quina proposta més original!! el pa de dàtils, ha d´esser mooolt bo i l´interior de cine.... m´encanta!!! petons,
El pa per si sol ja em sembla una passada, però l'hamburguesa d'albergínia? Una combinació genial!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
M'encanta! Vegetariana, sana i fantàstica combinació! Un petonet
Virginia ha dit…
Que rico ese pan de datil¡¡¡¡¡

Bss

Virginia "sweet and sour"

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...