El mateix dia que va morir el meu forn, es va desencaixar una peça de la cubeta de la màquina de pa: Dies horribilis.
Sens forn i sense màquina de pa semblava complicat seguir fent pa.
Mentre encarrego la peça de la màquina (pobreta ja té 5 anys a ple rendiment !!!!!!!!) i mirem a veure que fem amb el forn (nou, arreglar???))), calia trobar una solució al tema del pa.
He de confessar públicament que finsi tot un dia vaig comprar pa a una benzinera :-(
Investigant una mica i desprès de diferents proves, també es pot fer pa al microones.
L'aparença és d'un pa de motlle però la textura s'acosta més al pa, pa , no tant al "bimbo".
Cal tenir en compte de no superar els temps de cocció perquè si no, aleshores queda com un maó.
Quan el pa surt del microones sembla una mica cru. Però els aliments, quan es cuinen al microones, durant el temps de repòs s'acaben de coure.
No cal amassar massa, durant el llevat s'acaba de barrejar correctament.
El temps de llevat varia en funció de l'època de l'any , la farina etc. A l'hivern, apropo el bol on tinc la massa, a prop d'un radiador o a una zona càlida de la casa. Així en una hora el tindreu llevat.
Per altra banda, és un pa que si el tapeu simplement amb un drap agunta molt i molt bé.
No és un pa per fer-ho tot amb farina integral. Com a molt posseu 50 gr de farina integral i 250 gr de farina de força
Ingredient:
Preparació
Amb llavors de sèsan
Amb un toc integral
A gaudir !
Sens forn i sense màquina de pa semblava complicat seguir fent pa.
Mentre encarrego la peça de la màquina (pobreta ja té 5 anys a ple rendiment !!!!!!!!) i mirem a veure que fem amb el forn (nou, arreglar???))), calia trobar una solució al tema del pa.
He de confessar públicament que finsi tot un dia vaig comprar pa a una benzinera :-(
Investigant una mica i desprès de diferents proves, també es pot fer pa al microones.
L'aparença és d'un pa de motlle però la textura s'acosta més al pa, pa , no tant al "bimbo".
Cal tenir en compte de no superar els temps de cocció perquè si no, aleshores queda com un maó.
Quan el pa surt del microones sembla una mica cru. Però els aliments, quan es cuinen al microones, durant el temps de repòs s'acaben de coure.
No cal amassar massa, durant el llevat s'acaba de barrejar correctament.
El temps de llevat varia en funció de l'època de l'any , la farina etc. A l'hivern, apropo el bol on tinc la massa, a prop d'un radiador o a una zona càlida de la casa. Així en una hora el tindreu llevat.
Per altra banda, és un pa que si el tapeu simplement amb un drap agunta molt i molt bé.
No és un pa per fer-ho tot amb farina integral. Com a molt posseu 50 gr de farina integral i 250 gr de farina de força
Ingredient:
- 300 gr de farina de força.
- 3 cullerades d'oli
- 150 ml d'aigua
- 18 gr de llevat prensat de forner
- 6 gr de sucre
- 6 gr de sal
- llavors, olives etc per aromatitzar el pa (opcional)
Preparació
- Escalfar l'aigua al microones durant 2 minuts
- En un bol, afegir l'aigua i disoldre el llevat
- Afegir la sal i el sucre
- Afegir la farina i l'oli i barrejar amb una espàtula
- Tapar i deixar llevar fins que dobli el volum.
- Disposar sobre una taula i amassar lleugerament per donar forma. En aquest punt hi podeu afegir algun tipus de llavors, nous, pipes de carbassa, o olives, herbes aromàtiques o xocolata etc, si voleu aromatitzar.
- Untar amb una mica d'oli un motlle apta pel microones, tipus silocana preferentment i amb forma de cake. Si el motlle és de vidre untar amb mantega i farina perque no s'enganxi
- Disposar la massa dins del motlle, tapar amb un drap blanc i deixar llevar una hora més
- Ara bé el procés de cocció: coure durant 9 minuts a uns 600 W. Molt important, la temperatura i el temps
- Treure del motlle, coure durant 5 minuts només amb funció grill perquè agafi una mica de color.
- Deixar repossar sobre una reixeta.
Amb llavors de sèsan
Amb un toc integral
A gaudir !
Comentaris