Passa al contingut principal

Pa .... al microones....Dies horribilis.

El mateix dia que va morir el meu forn, es va desencaixar una peça de la cubeta de la màquina de pa: Dies horribilis.
Sens forn i sense màquina de pa semblava complicat seguir fent pa.
Mentre encarrego la peça de la màquina (pobreta ja té 5 anys a ple rendiment !!!!!!!!) i mirem a veure que fem amb el forn (nou, arreglar???))), calia trobar una solució al tema del pa.
He de confessar públicament que finsi tot un dia vaig comprar pa a una benzinera :-( 
Investigant una mica i desprès de diferents proves, també es pot fer pa al microones.
L'aparença és d'un pa de motlle però la textura s'acosta més al pa, pa , no tant al "bimbo".
Cal tenir en compte de no superar els temps de cocció perquè si no, aleshores queda com un maó.
Quan el pa surt del microones sembla una mica cru. Però els aliments, quan es cuinen al microones, durant el temps de repòs s'acaben de coure.
No cal amassar massa, durant el llevat s'acaba de barrejar correctament.
El temps de llevat varia en funció de l'època de l'any , la farina etc. A l'hivern, apropo el bol on tinc la massa, a prop d'un radiador o a una zona càlida de la casa. Així en una hora el tindreu llevat.
Per altra banda, és un pa que si el tapeu simplement amb un drap agunta molt i molt bé.

No és un pa per fer-ho tot amb farina integral. Com a molt posseu 50 gr de farina integral i 250 gr de farina de força

Ingredient:
  • 300 gr de farina de força.
  • 3 cullerades d'oli
  • 150 ml d'aigua
  • 18 gr de llevat prensat de forner 
  • 6 gr de sucre
  • 6 gr de sal
  • llavors, olives etc per aromatitzar el pa (opcional)



Preparació
  1. Escalfar l'aigua al microones durant 2 minuts
  2. En un bol, afegir l'aigua i disoldre el llevat
  3. Afegir la sal i el sucre
  4. Afegir la farina i l'oli i barrejar amb una espàtula
  5. Tapar i deixar llevar fins que dobli el volum.
  6. Disposar sobre una taula i amassar lleugerament per donar forma. En aquest punt hi podeu afegir algun tipus de llavors, nous, pipes de carbassa, o olives, herbes  aromàtiques o xocolata etc, si voleu aromatitzar.
  7. Untar amb una mica d'oli un motlle apta pel microones, tipus silocana preferentment i amb forma de cake. Si el motlle és de vidre untar amb mantega i farina perque no s'enganxi
  8. Disposar la massa dins del motlle, tapar amb un drap blanc i deixar llevar una hora més
  9. Ara bé el procés de cocció: coure durant 9 minuts a uns 600 W. Molt important, la temperatura i el temps
  10. Treure del motlle, coure durant 5 minuts només amb funció grill perquè agafi una mica de color.
  11. Deixar repossar sobre una reixeta.
Amb llavors de carbassa



Amb llavors de sèsan




 
Amb un toc integral





A gaudir !



Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...