Ves al contingut principal

Tortell/s de Reis. Els tortells viatgers. 2013

Cada any, després dels àpats de Nadal, Sant Esteve, etc... la meva mare i jo tenim la mateixa conversa

Mama: Nena ( bitxarraco que passa del 40 ), aquest any faràs els tortells de reis o els compro
Nena ( o sigui jo ) : és clar, que els faré !!!!
Mama: Però tu tens molta feina , i molt per estudiar ....
Nena : (aquí és on el bitxarraco empollón dubte un moment )  Ummm, tens raó, aquest any ho porto fatal **** (no sé com m'ho monto però sempre tinc molt per estudiar....????)
Nena: bé, tampoc vaig tan malament ( un 9 de mitjana, estic en baixa forma, :-(((( ......). Si, si els faré !!!!! (amb determinació !)
Mama: Millor ! es que els comprats no valen res . Ahir vaig anar a la pastisseria xxx i tenien una pinta de cru ( o de cremats, o de secs o del que sigui segons l'any....)
Pollet: el que passa que aquest any vull innovar.
Família ( a coro ) : i perquè ? si vols fes el que vulguis i si vols innoves,  però, els de sempre els has de fer,,,,,, jo el vull el meu tortell de xocolata ( o de massapà , depèn de qui contesti), com cada any.
Pollet: bé, ja ho pensaré (amb veu de resignació...)
Mama: quedem, doncs que els fas tu, que no els compro........

Així, doncs ja veieu !!! la recepta de cada any :-). Aquí la teniu i també un pas a pas.

Aquest any, però en fer el massapà l'he trobat massa dolç i la proporció ha estat 150 d'ametlla per 125 de sucre.
I com no tenia aigua de taronger, li he posat un bon "chorretón" de licor de préssec !!!!! .
Un altre canvi ha estat, en comptes d'usar xocolata fondant, he usat nocilla i trossos de xocolata amb ametlla,  el tortell farcit de xocolata ha quedat amb el farcit més suau i amb un crec-crec molt interessant !
I com ha novetat he farcit un tortell de cabell d'àngel. Molt i molt bo :-).

Una altra qüestió és que cada any em costa més de trobar fruita confitada de qualitat. Fins i tot, els llocs de sempre, cada vegada tenen menys varietat perquè simplement no ho venen. És veritat que no sol agradar molt, però a casa ens encanta :-)

I ara bé la innovació més important !!!!! 
Quan ja tenia els tortells a punt d'entrar al forn a quarts de 10 del vespre, el meu forn s'ha mort !!!!! Terrorrrr ! I aleshores he pensat diferents opcions : encendre el forn de llenya, anar a casa la veïna.... finalment els he deixat llevar tota la nit i al matí he fet 40 km per anar a enfornar-los a casa la germaneta !!!

Tot i l'aventura de moure els tortells amb la forma ja donada i guarnits , aquest ha estat el resulta, pobrets una mica boterudets!!!!!

 




****: un empollón diu ho porto fatal quan veu que se li escapa la matrícula. M'ha anat realment fatal  és un notable i sssiiihh, més o menys vol dir matrícula segura!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
Tot i l'aventura del forn t'han quedat espectaculars! Sempre es treu temps d'on es pot per fer contents a la família, oi? ;)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !