Ves al contingut principal

Estoig Lékué. Truita de patates i ceba o el que calgui...


Hi ha mil maneres de fer truita de patates, tantes com cases, segurament, però segur que no igual de ràpides que fetes amb l'estoig lékué.
 Molt més lleugeres, ideals si us voleu cuidar una miqueta o no disposeu de molt temps

Truita de patates i ceba a l'estoig lékué

Ingredients
  • 1 patata 
  • 1 ceba
  • oli
  • 4 ous
  • sal, pebre

Preparació
  1. Pelar, rentar i tallar la patata a rodanxes
  2. Tallar la ceba en juliana
  3. Introduir a l'estoig lékué juntament amb una cullerada d'oli, la sal i el pebre
  4. Coure al voltant de 8-10 minuts.
  5. Batre el 4 ous. Incorporar a l'estoig, remenant juntament amb les patates i la ceba i coure uns 3 -4 minuts, depenen del microones i de com us agradi de feta. 
  6. Dona per dues racions


Si voleu fer-la d'altres ingredients, cap problema !!!! només cal ajustar els temps de cocció de la verdura o hortalissa que afegiu a la truita !
Aquí de xampinyons : en comptes dels 10 minuts que tardaria la patata i ceba, al voltant de 5 minuts.

Bon sopar !

Comentaris

Gemma ha dit…
El sistema més ràpid i més sa que conec!
Ja veig que no em quedarà més remei que comprar-me l'estoig de lekué, je je je... De quina mida el tens?
Pollet ha dit…
Gemma , jo tinc dos mides: el de 2 persones: http://www.lekue.es/ca/estoig-de-vapor-amb-safata-1-2-pers-3404600 i l'olla ogya Xl sense safata: http://www.lekue.es/ca/ogya-xl-3407600.
Encara que en principi la primera és per 1 o 2 persones, per dues és suficient. La de 4 persones no em cap al microones. Aquesta és la primera que va sortir i la tinc des del principi.
L'ogya la faig servir pels arrosos i per les cloïsses al vapor etc..
és molt útil, :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !