El proper dimarts és el dia de Sant Josep, dia del pare.
Tradicionalment, a Catalunya es menja crema catalana. Us avanço la recepta, no hi ha excusa de temps, ja que aquesta es prepara en 10 minuts i escaig :-)
La recepta és per 2-3 racions. Ja sabeu, a multiplicar si calen més racions.
Ingredients
Preparació
Jo ho cremo amb una pala roent elèctrica , he tingut diferents bufadors, d'aquests tant xulos i moderns però que m'han durat molt poc cada vegada.
Si preferiu la recepta tradicional:
Tradicionalment, a Catalunya es menja crema catalana. Us avanço la recepta, no hi ha excusa de temps, ja que aquesta es prepara en 10 minuts i escaig :-)
La recepta és per 2-3 racions. Ja sabeu, a multiplicar si calen més racions.
Ingredients
- 230 ml de llet + 70 ml de llet ( en el meu cas era descremada)
- 3 rovells d'ou
- 50 gr de sucre i una mica més per cremar
- 20 gr de maizena
- 1 canó de canyella (opcional)
- 1 pell de llimona (opcional)
Preparació
- Introduir a l'olla Ogya els 230 ml de llet i coure durant 3 minuts al microones ( si feu el doble de quantitat, doncs el doble de temps) juntament amb la pell de llimona ( sense la part blanca , que amargueja ) i el canó de canyella
- Mentre , en un altre recipient ( tipus gerra , us anirà bé), dissoldre el midó o la maizena amb la resta de la llet i el sucre
- Afegir els rovell i batre bé amb les varetes
- Retirar l'olla del microones, retirar la canyella i la pell de la llimona, atemparar un parell de minuts i anar afegint la barreja anterior molt a poc a poc , sense deixar de batre amb les varetes. Aquest pas és molt important , ja que com la llet està calenta, que al afegir els rovell no us agafi textura de truita
- Tornar a introduir al microones durant 20 segons
- Tornar a batre amb les varetes durant un parell de minuts.
- Tornar a introduir al microones durant 20 segons
- Tornar a batre amb les varetes durant un parell de minuts.
- Disposar en cassoletes tradicionals o altres recipients
- Un cop freda, posar sucre per sobre i cremar ( si us agrada)
Jo ho cremo amb una pala roent elèctrica , he tingut diferents bufadors, d'aquests tant xulos i moderns però que m'han durat molt poc cada vegada.
Si preferiu la recepta tradicional:
- Posar al foca 1 litre de llet amb la canyella i la llimona
- Quan arrenqui el bull, retirem la canyella i la llimona i la colem
- Batre els rovells (8 rovells) amb el sucre (8 rovells) i el midó o la maizena (40 gr) amb 100 ml de llet freda
- Unim les dues barreges i ho portem al foc, sense parar de remenar, a foc baix.
- Un cop tinguem la textura desitjada, ho posem amb una plata o en cassoletes individuals
- Un cop freda, abans de servir, cremar la crema , tirant sucre per sobre i fent servir un bufador o un ferro roent.
Comentaris
Em passo pel teu blog !!!
He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat