Passa al contingut principal

Provant, provant. Mones de pasqua (2). Bombons de candy melts

Segueixo provant per fer les mones!!!!

Amb els Candy Melts que vaig comprar un motllo absolutament moníssim he fet aquestes figures de colors !
Els Candy Melts són perles de xocolata tenyides en diferents colors, que tant ens serveixen per guarnir cake pops, com cupcakes, o per fer bombons. Es presenten en bosses, de diferents colors. El sabor és com de xocolata blanca, dolça i un lleuger gust a vainilla.  El preu de la bossa està entre 4,5-5 euros a les botigues i si es compra on-line sobre els 3,75-4 euros.


El candy melts es treballa igual que la xocolata. Jo diria que té el punt de fusió més baix. No deixa de ser una xocolata blanca amb colorant !

La xocolata negre entre 37 i 40 graus es crema. El problema quan es crema la xocolata és que s'ha de llençar. No si pot fer res.
La xocolata blanca té el punt de fusió més baix, entre 35 i 37 graus.
Per tant , a l'hora de fondre la xocolata, tant si és amb el microones, com al bany maria, cal fer-ho en paciència i anar remenant amb una llengua ( o cullera !) ja que la temperatura que agafa parts de la xocolata, ajuda a fondre la resta.

Un altre consell és que, a part que tots els utensilis han d'estar molt nets ( això crec que és aplicable sempre que cuinem !!!!), tot plegat ha d'estar ben eixut , sense cap gota d'aigua ni humitat,  ja que fa malbé la xocolata.

Finalment, he descobert la mantega en spray i tot i que tenia els més dubtes, ha resultat genial, si en tireu en el motlle de fer bombons, aquests surten amb més facilitat i queden més brillants.
 
Així doncs, col.locarem en un recipient apte pel microones , la meitat d'un paquet de candy melts i ho introduïm al microones uns 30 segons. Si no esteu segurs, o el vostre microones és potent, ho introduïu 20 segons.
Treure el recipient i remenar amb la llengua. Veureu que la xocolata comença a desfer-se, però segurament necessitarà 30 segons més.
Ara si que aparentment la xocolata està sencera però al remenar , es desfà suaument !!
Si encara queden parts senceres, introduir 10 segons més. Tornar a remenar i segurament faltaran 10 segons més.
El candy mealts no queda tant líquid com la xocolata. Quan veieu que està tot desfet, anar omplint el motlle. Donar copets perquè no quedi aire i s'anivelli.
Passat uns minuts, quan estigui la xocolata  més atemperada, introduir a la nevera uns 10 minuts.
Passat aquest temps, donar copets suaus al motlle, sortiran suaument les figuretes.

Podeu veure, la invasió de conillets, aneguets i ous de colors !!!!



Seguiré informant .......

Comentaris

Gemma ha dit…
Aquest spray jo també l'utilitzo pels motlles de pa de pessic i va molt bé!
T'han quedat uns pollets molt bonics :)
Judith ha dit…
aquest tipus de xocolata està trionfant!!! uns colors molt ben escollits per Pasquan. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets
Coses de Llàbiro ha dit…
Em sembla que hauré de fer una compra ben aviat.
Una entrada molt complerta: recepta i consells.
Moltíssimes gràcies per participar.
Pollet ha dit…
Gemma, amb poca feina queda un resultat molt maco
Judith, :-). De res,,
Coses de llàbiro, si, si no parem de comprar novetats, sempre falta un motlle o una espàtula etc :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...