Ves al contingut principal

Crema Catalana. Estoig Lékué

El proper dimarts és el dia de Sant Josep, dia del pare.
Tradicionalment, a Catalunya es menja crema catalana. Us avanço la recepta, no hi ha excusa de temps, ja que aquesta es prepara en 10 minuts i escaig :-)


La recepta és per 2-3 racions. Ja sabeu, a multiplicar si calen més racions.

Ingredients

  • 230 ml de llet + 70 ml de llet ( en el meu cas era descremada)
  • 3 rovells d'ou
  • 50 gr de sucre i una mica més per cremar
  • 20 gr de maizena
  • 1 canó de canyella (opcional)
  • 1 pell de llimona (opcional)

Preparació
  1. Introduir a l'olla Ogya els 230 ml de llet i coure durant 3 minuts al microones ( si feu el doble de quantitat, doncs el doble de temps) juntament amb la pell de llimona ( sense la part blanca , que amargueja ) i el canó de canyella
  2. Mentre , en un altre recipient ( tipus gerra , us anirà bé), dissoldre el midó o la maizena amb la resta de la llet i el sucre
  3. Afegir els rovell i batre bé amb les varetes
  4. Retirar l'olla del microones, retirar la canyella i la pell de la llimona,  atemparar un parell de minuts i anar afegint la barreja anterior molt a poc a poc , sense deixar de batre amb les varetes. Aquest pas és molt important , ja que com la llet està calenta, que al afegir els rovell no us agafi textura de truita
  5. Tornar a introduir al microones durant 20 segons
  6. Tornar a batre amb les varetes durant un parell de minuts.
  7. Tornar a introduir al microones durant 20 segons
  8. Tornar a batre amb les varetes durant un parell de minuts.
  9. Disposar en cassoletes tradicionals o altres recipients
  10. Un cop freda, posar sucre per sobre i cremar ( si us agrada)
 


Jo ho cremo amb  una pala roent elèctrica , he tingut diferents bufadors, d'aquests tant xulos i moderns però que m'han durat molt poc cada vegada.

Si preferiu la recepta tradicional:
  1. Posar al foca 1 litre de llet amb la canyella i la llimona
  2. Quan arrenqui el bull, retirem la canyella i la llimona i la colem
  3. Batre els rovells (8 rovells)  amb el sucre (8 rovells)  i el midó o la maizena (40 gr) amb 100 ml de llet freda
  4. Unim les dues barreges i ho portem al foc, sense parar de remenar, a foc baix.
  5. Un cop tinguem la textura desitjada, ho posem amb una plata o en cassoletes individuals
  6. Un cop freda, abans de servir, cremar la crema , tirant sucre per sobre i fent servir un bufador o un ferro roent.
Aquesta recepta la dedico al meu pare :-)

 






Comentaris

Cinta ha dit…
T'acabo de descobrir! Em quedo una estona. Una abraçada!
Pollet ha dit…
Cinta , benvinguda :-)
Em passo pel teu blog !!!
Bernat ha dit…
Hola Pollet!

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…