Us torno a portar una recepta que no he fet jo, però que tinc la sort de gaudir-la !!!
Aquest últim finde ens ajuntat uns quants amics per dinar. I si ve en Michele, el que no pot faltar és de postres, tiramisú.
Pel nom ja ho heu adivinat, autèntic badaloní, nascut a Itàlia. La recepte d'en Michele és la del tiramisú que es fa a casa seva, de tota la vida, a casa els Premi, de Verona. Recepta casolana, que s'ha fet de generació en generació.
Com totes les receptes autèntiques casolanes, els ingredients a "grosso modo". Aquesta recepta seria per una safata de 35 x 20 aprox, unes 8-10 racions.
Ingredient
6 rovells d'ou, 6 cullerades de sucre, dos paquets de melindros (dels durs..), 2 terrines de mascarpone, 1 cafetera i mitja de café ( unes 10 tasses aprox.), 1 xupito de cointreau o del licor de qualitat que més us agradi, cacau amarg i xocolata per ratllar.
Preparació
Aquest últim finde ens ajuntat uns quants amics per dinar. I si ve en Michele, el que no pot faltar és de postres, tiramisú.
Pel nom ja ho heu adivinat, autèntic badaloní, nascut a Itàlia. La recepte d'en Michele és la del tiramisú que es fa a casa seva, de tota la vida, a casa els Premi, de Verona. Recepta casolana, que s'ha fet de generació en generació.
Com totes les receptes autèntiques casolanes, els ingredients a "grosso modo". Aquesta recepta seria per una safata de 35 x 20 aprox, unes 8-10 racions.
Ingredient
6 rovells d'ou, 6 cullerades de sucre, dos paquets de melindros (dels durs..), 2 terrines de mascarpone, 1 cafetera i mitja de café ( unes 10 tasses aprox.), 1 xupito de cointreau o del licor de qualitat que més us agradi, cacau amarg i xocolata per ratllar.
Preparació
- Amb unes varilles barrejar, a mà, els rovells dels ous i el sucre. Afegir el mascarpone i seguir barrejant.
- Barrejar el cafè i el xupito de licor
- Col.locar en la safata una capa fina de crema.
- Mullar els melindros i fer una capa. No suqueu molt els melindros. Si veieu les fotos queden mullats pràcticament per la capa externa.
- Anar alternant capes de crema i melindros. Acabar amb una capa de crema.
- Deixar reposar
- Al dia següent, ratllar xocolata per sobre i afegir el cacau en pols per sobre.
- Queda més bé d'un dia per altra
- A la crema si pot posar trossets de xocolata, si voleu notar un punt de creck-creck
- La crema sola, sense els melindros i en una copa també són unes postres molt consumit a casa els Premi
- Podeu anar provant afegint més rovells, o més o menys sucre, mascarpone etc, fins que trobeu la vostra pròpia recepta casolana de tiramisú ;-)
Comentaris
El fare!
Marta, segur que trobes la manera ;-)
Mònica, si el proves segur que t'encanta ;-)
El tiramisú és una de les postres que m'agraden més!
aquí et donc les gràcies pel premi...
http://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html