Passa al contingut principal

El tiramisú d'en Michele. Autèntic italià.

Us torno a portar una recepta que no he fet jo, però que tinc la sort de gaudir-la !!!

Aquest últim  finde ens ajuntat uns quants amics per dinar. I si ve en Michele, el que no pot faltar és de postres, tiramisú.

Pel nom ja ho heu adivinat, autèntic badaloní, nascut a Itàlia. La recepte d'en Michele és la del tiramisú que es fa a casa seva, de tota la vida, a casa els Premi, de Verona. Recepta casolana, que s'ha fet de generació en generació.

Com totes les receptes autèntiques casolanes, els ingredients a "grosso modo". Aquesta recepta seria per una safata de 35 x 20 aprox, unes 8-10 racions.



Ingredient

6 rovells d'ou, 6 cullerades de sucre, dos paquets de melindros (dels durs..), 2 terrines de mascarpone, 1 cafetera i mitja de café ( unes 10 tasses aprox.), 1 xupito de cointreau o del licor de qualitat que més us agradi, cacau amarg i xocolata per ratllar.

Preparació
  • Amb unes varilles barrejar, a mà, els rovells dels ous i el sucre. Afegir el mascarpone i seguir barrejant.
  • Barrejar el cafè i el xupito de licor
  • Col.locar en la safata una capa fina de crema.
  • Mullar els melindros i fer una capa. No suqueu molt els melindros. Si veieu les fotos queden mullats pràcticament per la capa externa.
  • Anar alternant capes de crema i melindros. Acabar amb una capa de crema. 
  • Deixar reposar 
  • Al dia següent, ratllar xocolata per sobre i afegir el cacau en pols per sobre.
Consells:
  • Queda més bé d'un dia per altra
  • A la crema si pot posar trossets de xocolata, si voleu notar un punt de creck-creck
  • La crema sola, sense els melindros i en una copa també són unes postres molt consumit a casa els Premi
  • Podeu anar provant afegint més rovells, o més o menys sucre, mascarpone etc, fins que trobeu la vostra pròpia recepta casolana de tiramisú ;-)
 

che buono!

Comentaris

Núria ha dit…
Bonissim! Bravo pel teu amic italià! Quins records.... Jo vaig coneixer un Michele.....
El fare!
Unknown ha dit…
Mmmmm.... fa molt temps que no puc gaudir d'un tiramisú, per les intol.leràncies. Potser hauré de posar-hi remei i començar a fer proves, no?
Aquest tiramisú et transporta directament a Itàlia!!! Una abraçada i dona-li les gràcies a en Michele de part nostra, també!
Pollet ha dit…
Núria, ;-)

Marta, segur que trobes la manera ;-)

Mònica, si el proves segur que t'encanta ;-)
Tapa't de tapes ha dit…
mmm! Deliciós! Una de les meves postres preferides, sense dubte! Petons
Gemma ha dit…
Quina sort tenir amics italians que cuinin tan bé :)
El tiramisú és una de les postres que m'agraden més!
Graella ha dit…
Bon dia,
aquí et donc les gràcies pel premi...
http://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !