Ves al contingut principal

Trempó (trampó) mallorquí.

El trempó és un plat senzill, una fresca amanida d'estiu.
El nom li ve del verb trempar que vol dir amanir barrejar.
El trempó se sol servir acompanyat d'encurtits com olives trencades, fonoll marí envinagrat o tàperes. En algunes cases s'hi afegeix poma o albercoc.Però el tomàquet ha de ser el que predomini

Ingredients
tres tomàquets (tomàtiques)
1 ceba tendra
1 pebrot (pebre) verd
oli d'oliva verge
sal
vinagre
encurtits

Rentar les verdures, tallar-les i disposar-les en un bol per amanides. Regar amb l'oli i trempar amb la sal i el vinagre de vi. Servir.






Comentaris

Marta Morató ha dit…
Jo ho vaig fer l'altre dia, una amanida fresca i que passa la mar de bé.
Però una petita correcció lingüística: trempar és barrejar, no pas amanir. Això és que el trempó és un barrejat, un mesclat de totes les verdures i el seu sabor.
Pollet ha dit…
Gràcies per la correcció ;-)
Anònim ha dit…
Buenos días,
Mi nombre es Alberto Benedicto (abenedicto@zync.es), nos ponemos en contacto contigo para preguntarte si estarías interesados en realizar una colaboración con http://www.semillashuertayjardin.com/. Ésta campaña consistiría en una entrevista que se basaría en preguntas como por qué has decidido tener un huerto, que motivaciones tienes, etc, etc) Nosotros publicaríamos la entrevista en el blog y en un enlace en la tienda online. vosotros hablaríais de la entrevista que le hemos realizado en tu blog. Necesitaríamos conocer el importe por el que estaríais dispuestos a realizar ésta entrevista y publicar dicha reseña. Por otro lado y además de la parte económica, mencionaríamos tu site en redes sociales por lo que beneficiaría el posicionado de tu sitio. Quedamos a la espera de tu respuesta para ampliarte toda la información. Muchas gracias. Un saludo.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …