Ves al contingut principal

Trempó (trampó) mallorquí.

El trempó és un plat senzill, una fresca amanida d'estiu.
El nom li ve del verb trempar que vol dir amanir barrejar.
El trempó se sol servir acompanyat d'encurtits com olives trencades, fonoll marí envinagrat o tàperes. En algunes cases s'hi afegeix poma o albercoc.Però el tomàquet ha de ser el que predomini

Ingredients
tres tomàquets (tomàtiques)
1 ceba tendra
1 pebrot (pebre) verd
oli d'oliva verge
sal
vinagre
encurtits

Rentar les verdures, tallar-les i disposar-les en un bol per amanides. Regar amb l'oli i trempar amb la sal i el vinagre de vi. Servir.






Comentaris

Marta Morató ha dit…
Jo ho vaig fer l'altre dia, una amanida fresca i que passa la mar de bé.
Però una petita correcció lingüística: trempar és barrejar, no pas amanir. Això és que el trempó és un barrejat, un mesclat de totes les verdures i el seu sabor.
Pollet ha dit…
Gràcies per la correcció ;-)
Anònim ha dit…
Buenos días,
Mi nombre es Alberto Benedicto (abenedicto@zync.es), nos ponemos en contacto contigo para preguntarte si estarías interesados en realizar una colaboración con http://www.semillashuertayjardin.com/. Ésta campaña consistiría en una entrevista que se basaría en preguntas como por qué has decidido tener un huerto, que motivaciones tienes, etc, etc) Nosotros publicaríamos la entrevista en el blog y en un enlace en la tienda online. vosotros hablaríais de la entrevista que le hemos realizado en tu blog. Necesitaríamos conocer el importe por el que estaríais dispuestos a realizar ésta entrevista y publicar dicha reseña. Por otro lado y además de la parte económica, mencionaríamos tu site en redes sociales por lo que beneficiaría el posicionado de tu sitio. Quedamos a la espera de tu respuesta para ampliarte toda la información. Muchas gracias. Un saludo.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…