Ves al contingut principal

Passeig per Mallorca. Alguns Plats típics.

Descobrir la cuina d'un país, és, en ell mateix un viatge. Una forma de descobrir sabors del mar i de la terra. Alguns productes ja coneguts com la ensaïmada, la sobrassada, l'ametlla. I altres no tant, com el fonoll marí.
Bon viatge i bon profit !

Mercat de l'olivar. Cap Roig. Peix a punt per fer sushi i paradetes per degustar el sushi en el mateix mercat
 





Ensaïmades a Ca'n Joan de s'Aigo.
 

 Ensaïmada de sobrassada i carbassonet, típica de carnaval
La Sifoneria, espai cultural i gastroteca


 
 La Pajarita


Trempó, aquest acompanyat de fonoll marí
 

Pa amb oli i pernil

Sobrassades, al Colmado Santo Domingo, un clàssic de l'illa.



    Pa amb oli i verdures a la planxa, amb pa moré, of course


Trempó



Tombet


Porcella rostida


Frit de matança


Greixonera de brossat


Gató amb gelat


Orxata d'ametlla i coques de patata



Panada de bacallà


 Can Riera



Esmorzant davant la serra de Tramuntana.



Algunes fotos de record


Comentaris

Quin recorregut, culinari i turístic més interessant! Quina enveja (sempre de la sana!!!)!!!
Pollet ha dit…
Gràcies Mònica ;-)
Marta e-cuina ha dit…
Això sí que són unes bones vacances!. Et dic el mateix que la Mònica: quina enveja!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…