Passa al contingut principal

Passeig per Mallorca. Alguns Plats típics.

Descobrir la cuina d'un país, és, en ell mateix un viatge. Una forma de descobrir sabors del mar i de la terra. Alguns productes ja coneguts com la ensaïmada, la sobrassada, l'ametlla. I altres no tant, com el fonoll marí.
Bon viatge i bon profit !

Mercat de l'olivar. Cap Roig. Peix a punt per fer sushi i paradetes per degustar el sushi en el mateix mercat
 





Ensaïmades a Ca'n Joan de s'Aigo.
 

 Ensaïmada de sobrassada i carbassonet, típica de carnaval
La Sifoneria, espai cultural i gastroteca


 
 La Pajarita


Trempó, aquest acompanyat de fonoll marí
 

Pa amb oli i pernil

Sobrassades, al Colmado Santo Domingo, un clàssic de l'illa.



    Pa amb oli i verdures a la planxa, amb pa moré, of course


Trempó



Tombet


Porcella rostida


Frit de matança


Greixonera de brossat


Gató amb gelat


Orxata d'ametlla i coques de patata



Panada de bacallà


 Can Riera



Esmorzant davant la serra de Tramuntana.



Algunes fotos de record


Comentaris

Quin recorregut, culinari i turístic més interessant! Quina enveja (sempre de la sana!!!)!!!
Pollet ha dit…
Gràcies Mònica ;-)
Marta e-cuina ha dit…
Això sí que són unes bones vacances!. Et dic el mateix que la Mònica: quina enveja!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…