Ves al contingut principal

Gelat de coco

Segueixo fent gelats. Aquesta vegada una variació de la recepta base, gelat de coco, que m'encanta ;-)

Es tracta de variar la llet per llet de coco, que es pot trobar en botigues de menjar xinès o japonès, grans superfícies i fins i tot al mercadona.

Aleshores redueixo una mica el sucre i afegeixo coco ratllat.

La recepta queda així

Per un litre de gelat :
 
  • 3 gr de CMC
  • 3 rovell d'ou
  • 250 gr. nata per muntar
  • 400 gr llet de coco
  • 150 gr. sucre 
  • 2 cullerades soperes de coco ratllat
 Preparació
  1. Muntar la nata en un recipient, amb les varetes elèctriques. La nata i els utensilis que hi participen han d'estar ben freds per ajudar a muntar.
  2. En un altre recipient, afegir els rovells i la llet. La barreja ha de créixer.
  3. Barrejar el sucre i el CMD, i afegir a la barreja de rovells i llet.
    La barreja ha de créixer.
  4. Afegir aquesta barreja a la nata a poc a poc en forma de fil.
  5. Afegir dues cullerades de coco ratllat amb l'ajuda de les varetes elèctriques perquè no baixi la massa
  6. Congelar durant 8 hores
  7. Treure del congelador 15 m abans de consumir.
En aquesta foto, a sota hi ha gelat de maduixa i de préssec .  
 
 Que gaudiu de l'estiu ;-)

Comentaris

Eva Macià ha dit…
Junt amb el de xocolata és el meu gelat preferit!! boníssim!! no sé si m'atreviré a fer gelat casolà... en fi, ho provaré!
Marta Morató ha dit…
Si tinc temps, us envio la meva proposta amb llet de coco, però sense làctics i sense ou :-P
Pollet ha dit…
Eva , et recomano que ho facis, molt resultons !

Marta, quina bona idea, ja em diràs que tal !!!!
Jo també sóc fan de la llet de coco!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !