Passa al contingut principal

Temps de bolets. Risotto de camagrocs i espàrrecs

Sembla que serà un bon any de bolets. Així que cal anar preparant receptes per aprofitar els dies de cacera.

De moment en les primeres sortides, hem recollit per començar a fer un tast. Els bolets m'agraden tots, fins i tot els senzills xampinyons, m'encanten. I els arrossos, de totes les maneres i formes, són un dels meus plats preferits ;-)



Ingredients ( 2 persones)
  • 200 gr d'arròs
  • el doble de caldo de verdures ( podeu preparar un caldo ràpid de verdures amb les cues de les cebes, alls i espàrrecs)
  • uns 8 espàrrecs verds
  • camagrocs ( uns 125 gr.)
  • mig got de vi blanc
  • 3-4 alls tendres
  • 1 ceba petita o 1/2 de gran
  • 25 gr de mantega
  • 4 cullerades de parmesà ratllat
  • Oli d'oliva
  • sal, pebre

Preparació
  1. Separar la part dura dels espàrrecs, tallar-los a rodanxes petitones i deixar les puntes senceres
  2. Picolar la ceba i els alls ben petits
  3. Sofregir en una cassola amb dues cullerades d'oli d'oliva els allets. 
  4. Quan comencin a agafar color, afegir la ceba i sofregir lentament fins que comenci a estar transparent.
  5. Afegir els espàrrecs. Salpebrar.
  6. En una altra paella, saltejar els camagrocs fins que deixin anar l'aigua
  7. Quan els espàrrecs comencin a estar una mica tendres ( no del tot fets, ja que acabaran de coure amb l'arròs), afegir els camagrocs.
  8. Afegim l'arròs, i donarem unes voltes perquè es barregin bé els gustos
  9. Afegir mig got de vi blanc i donar unes voltes a l'arròs, esperant que s'evapori l'alcohol
  10. Afegir el caldo bullint, i remenar. Afegir una mica de sal. En el risotto podem anar afegint el caldo que ens faci falta.
  11. Deixar coure durant 17 minuts.
  12. Retirar del foc i deixar reposar 3 minuts. Durant el temps de repòs, afegir la mantega i el parmesà i remenar perquè es barregi bé. Rectificar de sal i pebre si convé.
  13. Un cop emplatat, podeu afegir una mica més de parmesà, tallat a llesques fines.
  14. Servir i gaudir.
Podeu preparar aquesta recepta amb altre tipus de bolets i fins i tot afegir unes cues de llagostins
Recordeu que si recolliu bolets i en teniu dubtes de l'espècie, si són o no tòxics, no consumir els bolets





A seguir caçant !!!!

Comentaris

Quina enveja saber caçar bolets! Jo no en tinc ni punyetera idea!!! I quin risotto!!!
Quina enveja saber caçar bolets! Jo no en tinc ni punyetera idea!!! I quin risotto!!!
PILAR ha dit…
Quina cistella mes maca!!! I el risotto es veu genial!
Tapa't de tapes ha dit…
Molt bo, aquest arròs!! Nosaltres també vam anar a buscar camagrocs, ahir, i avui farem el risotto! petons
Unknown ha dit…
Jo també en faig, però no hi poso formatge. Les intoleràncies manen, així que em salto el pas dels làctics però hi poso la resta d'ingredients i també queda la mar de bo!!!
Gemma ha dit…
Està sent molt bona temporada de bolets, oi?
I en un risotto, sempre queden molt bé...
Unknown ha dit…
tinc tantes ganes de poder anar a buscar bolets!! per on visc encra fa massa calor i no ha plogut prou.A veure que podrem fer!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...