Ves al contingut principal

Ei, que sortim a la ràdio !

Hola avui en el programa de ràdio Pagesos de ciutat, m'han fet una petita entrevista per parlar de l'hort urbà.
Tal com expliquen ells al seu web , "Pagesos de ciutat és un programa de ràdio setmanal sobre horticultura que s’emet cada dissabte de 10 a 11 del matí a Ràdio Santa Perpètua i posteriorment a d’altres emissores de La Xarxa .
Presentat per Carles Baldellou i Ester Casanovas, la nostra finalitat és divulgar aquesta afició d’una manera didàctica i participativa, que permeti compartir coneixements i fomentar el respecte pel medi ambient.
A més d’escoltar-nos, us animem a seguir-nos a través de les Xarxes Socials (Twitter i Facebook)"

Us animo a que segiu el programa, aquí teniu els poscast que van penjant.

Si a més us fa gràcia sentir la meva entrevista, aquí la teniu ( minut 4 a minut 9)

Comentaris

Quina il·lusió!!! Felicitats! Això de l'hort urbà és una assignatura pendent a casa! Petons!
Marta Morató ha dit…
que xuloooooo!!!!! l'hort el tens en testos? ara una taula de cultiu?
i això dels germinats.... mai de llegums, que les llegums han de ser cuites.
enhorabona per l'entrevista!!!!!
Pollet ha dit…
Mònica, Marta, gràcies, fa gràcia això de la ràdio.
Marta, ara en una taula de cultiu ho pots veure si cliques a la pestanya hort. Però vaig començar amb testos ;-)
http://hortpollet.blogspot.com.es/search/label/Hort

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…