Passa al contingut principal

Taronja confitada i tortells de reis ! (1)

Com cada any , no podien faltar els tortells de reis ! són l'estrella del nadal ;-)

L'any passat ja faig confitar jo mateixa les taronges, doncs em costa trobar fruita confitada de qualitat. En general, les fruites confitades no solen agradar però a casa, com no ens encanten!!
No és difícil fer-les a casa. Jo no les confito del tot, ja que al coure després al forn, si es confiten massa trobo que queden resseques ( també passa una mica amb les taronges comprades)

Per tant, si voleu usar aquestes taronges, per fer el típic dolç, mullant les taronges en xocolata i deixar-les assecar, un detallet deliciós per acompanyar el cafè, aleshores, les deixeu confitar una mica més, fins que l'aigua es converteix en un almívar dens.

Taronges confitades
  • dues taronges preferentment ecològiques ( netejar bé la pell si no ho són)
  • 200 ml d'aigua
  • 8 cullerades de sucre
 Preparació
  1. Col.locar l'aigua i el sucre en una cassola ample amb el foc alt
  2. Quan el dilueixi el sucre, baixar el foc i introduir les taronges tallades a rodanxes de 2-3mm
  3. Deixar que coguin durant uns 15 minuts a foc baix. Si les voleu més confitades les deixeu fins que es formi un almívar dens
  4. Apagar el foc i deixar reposar 10 m a la cassola
  5. Treure de la cassola i disposar en un plat.
  6. Quan s'hagin refredat guardat en un pot
  7. L' almívar el guardeu a part i el podeu fer servir per pastissos, el mateix tortell etc..
Aquí teniu les taronges a mig fer:

 I aquí les podeu veure en el tortell !



 Bon Any 2014 !



Comentaris

Núria ha dit…
Gracies! En fare! Les podria der amb l'almivar i tancar al buit?
L'any que ve, amb aquest post explicatiu tan gràfic, confito taronges pel tortell!
Tapa't de tapes ha dit…
Boníssimes! Aquest any jo també les vaig confitar a casa. Petons!
Pollet ha dit…
Si, Núria, com si fos melmelada ;-)

Mònica, val la pena

Marina, molt més bones fetes a casa ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...