Ves al contingut principal

Taronja confitada i tortells de reis ! (1)

Com cada any , no podien faltar els tortells de reis ! són l'estrella del nadal ;-)

L'any passat ja faig confitar jo mateixa les taronges, doncs em costa trobar fruita confitada de qualitat. En general, les fruites confitades no solen agradar però a casa, com no ens encanten!!
No és difícil fer-les a casa. Jo no les confito del tot, ja que al coure després al forn, si es confiten massa trobo que queden resseques ( també passa una mica amb les taronges comprades)

Per tant, si voleu usar aquestes taronges, per fer el típic dolç, mullant les taronges en xocolata i deixar-les assecar, un detallet deliciós per acompanyar el cafè, aleshores, les deixeu confitar una mica més, fins que l'aigua es converteix en un almívar dens.

Taronges confitades
  • dues taronges preferentment ecològiques ( netejar bé la pell si no ho són)
  • 200 ml d'aigua
  • 8 cullerades de sucre
 Preparació
  1. Col.locar l'aigua i el sucre en una cassola ample amb el foc alt
  2. Quan el dilueixi el sucre, baixar el foc i introduir les taronges tallades a rodanxes de 2-3mm
  3. Deixar que coguin durant uns 15 minuts a foc baix. Si les voleu més confitades les deixeu fins que es formi un almívar dens
  4. Apagar el foc i deixar reposar 10 m a la cassola
  5. Treure de la cassola i disposar en un plat.
  6. Quan s'hagin refredat guardat en un pot
  7. L' almívar el guardeu a part i el podeu fer servir per pastissos, el mateix tortell etc..
Aquí teniu les taronges a mig fer:

 I aquí les podeu veure en el tortell !



 Bon Any 2014 !



Comentaris

Núria ha dit…
Gracies! En fare! Les podria der amb l'almivar i tancar al buit?
L'any que ve, amb aquest post explicatiu tan gràfic, confito taronges pel tortell!
Marina A.F. ha dit…
Boníssimes! Aquest any jo també les vaig confitar a casa. Petons!
Pollet ha dit…
Si, Núria, com si fos melmelada ;-)

Mònica, val la pena

Marina, molt més bones fetes a casa ;-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …