Passa al contingut principal

Tagliatelle alle vongole

Aquesta pasta és una recepta típica italiana, potser poc coneguda, però amb 4 ingredients fereu un plat de luxe.



Jo l'he aprés del blog la pasta pels catalans, encara que jo obro sempre a part les cloïsses: un xic de sorreta ens pots arruinar el plat. A part he canviat el spaguettis per tagliatelle, això va a gustos, però a mi m'agrada més la pasta així, més ampla, fins i tot el pappardelle.

Aquests tagliatelle són una marca italiana anomenada Filotea , costa una mica de trobar, però amb pasta fresca o pasta seca us quedarà igual de bé !!! Si la trobeu, però, no deixeu de tastar-la

Ingredients ( per 2 persones, però plat únic !!!!!!)
  • 250 gr de pasta fresca
  • 400 gr de cloïsses
  • 1 pot de quilo de tomàquet pelat (o 6 tomàquets pera ben madurs )
  • 1 bitxo (opcional)
  • 2 grans d'alls
  • all i julivert picat
  • sal, pebre, oli
  1. Posar en remull les cloïsses amb aigua freda i força sal
  2. En una paella, posar dos cullerades d'oli, i sofregir el bitxo (si us agrada picant) i dos grans alls pelats. Quan es comencin a daurar retirar els alls i el bitxo
  3. Afegir els tomàquets pelats i trossejats, afegir sal, un polsim de sucre i pebre i deixar que es coguin. ( uns 15 m)
  4. Obrir les cloïsses al vapor, a part, durant 2 minuts. També ho podeu fer a l'estoig lékué ( 2 minuts al microones)
  5. Posar l'aigua a bullir
  6. Afegir les cloïsses al tomàquet. El suquet que han deixat les cloïsses, colar i afegir també a la paella amb el tomàquet i les cloïsses
  7. Bullir la pasta segons indiqui el paquet de pasta ( en el meu cas eren 4 minuts).
  8. Escórrer el pappardelle, espagueti o tagliatelle i afegir a la paella. Donar 4 voltes, afegir l'all i julivert picadet i servir !!!!


Comentaris

momentococina ha dit…
Hola, m'encanta la pasta i aquest plat m'agarda molt. Tomo nota !!

pasta i cloïsses, una combinació celestial!
Gemma ha dit…
poques vegades faig una pasta amb peix o marisc, i això que queda boníssima. M'apunto la recepta!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Coca de recapte

Aquesta coca la tindreu ràpidament pastada. No necessita ni llevat ni temps per a què pugi la massa. Els ingredients de sobre la massa poden ser els que volgueu. Des d'escalibada, ceba, carbassó, espinacs, formatge de cabra, etc. Per la massa:  250 gr de farina (normal no fa falta de força) 100 gr d'aigua amb gas 50 ml de vi blanc  25 ml d'oli un polsim de sal Preparació: Pastar tots els ingredients junts. Us podeu ajudar d'una espàtula de silicona. Ja veureu que en un moment es pasta tot super bé. Estirar la massa sobre una làmina de silicona amb l'ajuda d'un corro. Jo en tinc un de silicona i va genial Escalfar el forn a 200º Repartir els ingredients per sobre. Si tenen temps de cocció diferent, afegir primer els que costin més i al cap d'uns minuts de forn, afegir la resta. En aquest cas: afegir la ceba a la massa i salpebrar. Enfornar. Al cap de uns 15 minuts, afegir els tomàquets xerrys i les gírgoles Al cap de 10 minuts, afegir el formatg...