Ves al contingut principal

Tagliatelle alle vongole

Aquesta pasta és una recepta típica italiana, potser poc coneguda, però amb 4 ingredients fereu un plat de luxe.



Jo l'he aprés del blog la pasta pels catalans, encara que jo obro sempre a part les cloïsses: un xic de sorreta ens pots arruinar el plat. A part he canviat el spaguettis per tagliatelle, això va a gustos, però a mi m'agrada més la pasta així, més ampla, fins i tot el pappardelle.

Aquests tagliatelle són una marca italiana anomenada Filotea , costa una mica de trobar, però amb pasta fresca o pasta seca us quedarà igual de bé !!! Si la trobeu, però, no deixeu de tastar-la

Ingredients ( per 2 persones, però plat únic !!!!!!)
  • 250 gr de pasta fresca
  • 400 gr de cloïsses
  • 1 pot de quilo de tomàquet pelat (o 6 tomàquets pera ben madurs )
  • 1 bitxo (opcional)
  • 2 grans d'alls
  • all i julivert picat
  • sal, pebre, oli
  1. Posar en remull les cloïsses amb aigua freda i força sal
  2. En una paella, posar dos cullerades d'oli, i sofregir el bitxo (si us agrada picant) i dos grans alls pelats. Quan es comencin a daurar retirar els alls i el bitxo
  3. Afegir els tomàquets pelats i trossejats, afegir sal, un polsim de sucre i pebre i deixar que es coguin. ( uns 15 m)
  4. Obrir les cloïsses al vapor, a part, durant 2 minuts. També ho podeu fer a l'estoig lékué ( 2 minuts al microones)
  5. Posar l'aigua a bullir
  6. Afegir les cloïsses al tomàquet. El suquet que han deixat les cloïsses, colar i afegir també a la paella amb el tomàquet i les cloïsses
  7. Bullir la pasta segons indiqui el paquet de pasta ( en el meu cas eren 4 minuts).
  8. Escórrer el pappardelle, espagueti o tagliatelle i afegir a la paella. Donar 4 voltes, afegir l'all i julivert picadet i servir !!!!


Comentaris

impema ha dit…
Hola, m'encanta la pasta i aquest plat m'agarda molt. Tomo nota !!

pasta i cloïsses, una combinació celestial!
Gemma ha dit…
poques vegades faig una pasta amb peix o marisc, i això que queda boníssima. M'apunto la recepta!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…