Ves al contingut principal

Pa de muesli. #ComandoPanarra de Panes Creativos

Arran que em van regalar el llibre de Panes Creativos de Daniel Jordà, formo part d'un grup de facebook anomenat  #ComandoPanarra de Panes Creativos. 



                                      En aquest grup, es van proposant una sèrie de reptes, relacionats sempre amb el món del pa. Aquest és el primer repte en el que participo, i que consistia en fer una recepta del llibre Panes Creativos, el Pa de muesli.

La recepta ha quedat molt i molt bona, un pa ideal per esmorzar però també per combinar amb salat ;-). El pa l'he fet tal com ve al llibre, simplement que he fet només una peça en comptes de dues.

Jo el vaig combinar per sopar amb formatge philadelphia, tomàquets i herbes aromàtiques. La resta de dies combinat amb melmelada per esmorzar. 


Ingredients
400 g farina de força
100 gr farina integral (en el meu cas ecològica)
150 gr de llet
150 gr d'aigua
25 gr de sucre
12 gr de sal
40 gr de llevat de forner
100 gr de mantega
200 gr de muesli 
(en el meu cas ecològic)

Preparació
Jo l'he pastat amb la màquina de pa. Amb el programa només de pastar ( programa 15 de la panificadora moulinex). o simplement barrejar els diferents ingredients fins que estiguin ben units, incorporant la mantega cap al final
Deixar reposar 45 m.
Passat aquest temps, incorporar el muesli a la massa.
Donar forma al pa, jo en el meu cas ho he posat en un motlle rectangular, però també es pot dividir en dos i donar formar de bola. Jo he untat el motlle amb una mica de mantega perquè no s'enganxi.
Deixar reposar fins que dobli el volum
Afegir una mica de muesli per sobre, per guarnir.
Pre-escalfar el forn i coure el pa al forn, a 200º ( jo ho he posat a 220º) durant 20-25 minuts
Desmotllar amb cura i deixar refredar sobre una reixeta perquè no s'estovi.


Per cert, el llibre és aquest i conté receptes de pa molt originals :-). Per exemple el pa de curri, de xocolata i maduixes, d'ibèrics etc... No serà l'últim pa que faci ! Com veieu el tinc dedicat, ja que fa poc vaig fer un curs amb el Dani, un curs que us recomano molt i molt i que aviat en faré una crònica

 En Daniel Jordà elabora també pans per molts chefs amb estrella michelín. Us deixo un vídeo amb uns dels seus panets més famosos.




Comentaris

Gemma ha dit…
Aquest tipus de pans són els meus preferits per esmorzar, molt complets i molt gustosos.
Lina, ets una panarra consumada! Petons!
Pollet ha dit…
Hola noies, us recomano que si passeu per bcn visiteu la botiga de panes creativos us agradarà molt
Gràcies, petons !!!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …