Passa al contingut principal

Alla putanesca...

Aquesta salsa per pasta l'acostumava a fer molt fa anys, i ara li he tornat a agafar el gust.
Quedem una mica picants ( m'encanta el picant !!!) i porta tàperes, olives, gustos que també m'agraden molt.
A més, són fàcils i molt i molt ràpids de preparar. Normalment es fan amb spaghuetti però a mi m'agrada més les tagliatelle.
Veureu que faig bastanta salsa encara que sigui per dos, ja que acostumo a fer la pasta com a plat únic, acompanyat d'amanida.
 Com a novetat afegeixo olivada, que no és un ingredient normal de la puttanesca, però m'encanta el "toque" que li dona. Si no hi poseu olivada, augmenteu el nombre d'olives negres
Una altra llicència que em prenc és afegir formatge ratllat, encara que la recepta original no en portaria
Ingredients ( 2 racions )
  • 250 gr de pasta fresca
  • 16 tomàquets cirerols (cherrys) aproximadament
  • 2 cullerades de tàperes
  • 6 anxoves
  • 1 bitxo o cayena (opcional)
  • 2 alls
  • 10 olives negres d'Aragó
  • 1 cullerada d'olivada
  • oli d'oliva extra verge
  • julivert picat

Preparació
  1. Posar a escalfar l'aigua de la pasta
  2. Treure l'os a les olives
  3. Rentar i partir els cherrys per la meitat
  4. En una paella o cassola, posar l'oli i quan estigui calent sofregir els alls
  5. Ràpidament, afegir les anxoves, fins que es desfacin
  6. Afegiu el bitxo, les tàperes, i les olives. Deixar coure 30 segons a 1 minuts i ràpidament afegir els cherrys ( en uns 8-10 minuts estan cuits)
  7. Posar a coure la pasta. Escórrer la pasta i afegir a la paella, afegir l'olivada i barrejar tot plegat
  8. Servir amb una mica de julivert picat ( opcional) 
  9. Afegir formatge ratllat
Deliciós !

 Podeu llegir l'origen de la pasta a la puttanesca al bloc de La pasta per als catalans



Comentaris

Gemma ha dit…
Ui, fa molt temps que no faig aquesta salsa! A casa ens encanta, el toc de les olives i el tomàquet al dente, queda sensacional.
Espectacular!
I quin nom més curiós!!! Té una pinta excepcional! Petons Lina!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona. La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada. Ingredient ( per dues persones ) uns 300 gr. de fredolics 750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua) 2 cebes sal pebre 1 all julivert unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja ) 1 torrada oli verge d'oliva Preparació rentar els fredolics separar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aigua En una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure) Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'hora Salpebrar Triturar la sopa Fer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldo Afegir ...

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que...

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p...