Ves al contingut principal

Coulants de xocolata negra

Últimament estic triomfant amb les postres ! A la primera :-)
Avui unes postres noves, un clàssic que no havia fet mai, però crec que han vingut per quedar-se
Es poden deixar mig fetes, en porcions individuals, congelades i treus les racions que necessites, unes postres delicioses sempre a punt !!
Amb aquesta quantitat m'han sortit exactament 11 coulants. He usat flameres de paper d'alumni, de mida estàndard
En aquestes postres, els convidats esperen als postres.
Com el coulant l'introduïm mig congelat, en partir el coulant pressa de xocolata queda desfeta i el coulant "plora" la xocolata ;-)


Ingredients

  • 4 ous
  • 75 gr de mantega de qualitat
  • 75 gr de sucre
  • 50 gr de farina
  • 250 gr de xocolata negra fondant ( avui he fet servir nestle postres). 120 gr són per la barreja amb la mantega i la resta tallada en trossos , de la mida d'una pressa de xocolata
  • 25 gr de cacau pur
  • Una mica més de mantega i farina pels motlles o mantega en spray
  • Sucre llustre
  • Nata muntada o gelat de vainilla o nata per acompanyar


Preparació

  1. Desfer 120 gr de xocolata amb els 75 gr de  mantega en un bol, al microones, en 30 segons. Remenar i si no s'ha desfet tornar a introduir al microones ( jo ho he fet tres vegades)
  2. En un altre bol, afegir el sucre i els ous i barrejar amb les varetes elèctriques, que agafi volum
  3. Afegir la barreja de xocolata i mantenga
  4. Afegir la farina i el cacau , tamisat amb un colador que no agafi grumolls
  5. Untar els motlles amb una mica de mantega i farina o amb la mantega amb spray perquè no s'enganxi
  6. Posar una cullerada de la barreja a cada motlle , després una pressa de xocolata i una altra cullerada de la barreja.  No omplir fins a dalt els motlles, una mica més de la meitat
  7. Tapar amb paper de plata i congelar, com a mínim 12 hores
  8. Quan els vulguem usar: treure una mitja hora abans que els vulguem consumir. Per exemple, si els voleu com a postres d'un dinar, treure del congelador en el moment de començar a dinar
  9. Pre-escalfar el forn a 180º de baix i dalt.
  10. Aquestes postres són coure i servir. Apagar el forn de dalt. Introduir els coulants, durant 9-10 minuts exactament
  11. Treure del forn, tallar sense cremar-se el motlle, empolsar amb sucre llustre i servir, acompanyat de nata muntada o gelat de vainilla
  12. Servir immediatament. 
Us recomano fer la prova amb un coulant per trobar el punt just. Ha de quedar cuit per fora ( no en excés perquè no quedi sec) i líquid per dins.

Que en gaudiu  molt !



Comentaris

Uns dolços espectaculars...m'encanten, i no els he preparat mai (sempre me'ls fa ma germana!!!). M'apunto la teva recepta!!! Petons!
Marta e-cuina ha dit…
Què bons!.
M'encanten els coulants, però no n'he fet mai. Em guardo la recepta per fer-los un dia d'aquests...
Una abraçada,

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …