Ves al contingut principal

Coulants de xocolata negra

Últimament estic triomfant amb les postres ! A la primera :-)
Avui unes postres noves, un clàssic que no havia fet mai, però crec que han vingut per quedar-se
Es poden deixar mig fetes, en porcions individuals, congelades i treus les racions que necessites, unes postres delicioses sempre a punt !!
Amb aquesta quantitat m'han sortit exactament 11 coulants. He usat flameres de paper d'alumni, de mida estàndard
En aquestes postres, els convidats esperen als postres.
Com el coulant l'introduïm mig congelat, en partir el coulant pressa de xocolata queda desfeta i el coulant "plora" la xocolata ;-)


Ingredients

  • 4 ous
  • 75 gr de mantega de qualitat
  • 75 gr de sucre
  • 50 gr de farina
  • 250 gr de xocolata negra fondant ( avui he fet servir nestle postres). 120 gr són per la barreja amb la mantega i la resta tallada en trossos , de la mida d'una pressa de xocolata
  • 25 gr de cacau pur
  • Una mica més de mantega i farina pels motlles o mantega en spray
  • Sucre llustre
  • Nata muntada o gelat de vainilla o nata per acompanyar


Preparació

  1. Desfer 120 gr de xocolata amb els 75 gr de  mantega en un bol, al microones, en 30 segons. Remenar i si no s'ha desfet tornar a introduir al microones ( jo ho he fet tres vegades)
  2. En un altre bol, afegir el sucre i els ous i barrejar amb les varetes elèctriques, que agafi volum
  3. Afegir la barreja de xocolata i mantenga
  4. Afegir la farina i el cacau , tamisat amb un colador que no agafi grumolls
  5. Untar els motlles amb una mica de mantega i farina o amb la mantega amb spray perquè no s'enganxi
  6. Posar una cullerada de la barreja a cada motlle , després una pressa de xocolata i una altra cullerada de la barreja.  No omplir fins a dalt els motlles, una mica més de la meitat
  7. Tapar amb paper de plata i congelar, com a mínim 12 hores
  8. Quan els vulguem usar: treure una mitja hora abans que els vulguem consumir. Per exemple, si els voleu com a postres d'un dinar, treure del congelador en el moment de començar a dinar
  9. Pre-escalfar el forn a 180º de baix i dalt.
  10. Aquestes postres són coure i servir. Apagar el forn de dalt. Introduir els coulants, durant 9-10 minuts exactament
  11. Treure del forn, tallar sense cremar-se el motlle, empolsar amb sucre llustre i servir, acompanyat de nata muntada o gelat de vainilla
  12. Servir immediatament. 
Us recomano fer la prova amb un coulant per trobar el punt just. Ha de quedar cuit per fora ( no en excés perquè no quedi sec) i líquid per dins.

Que en gaudiu  molt !



Comentaris

Uns dolços espectaculars...m'encanten, i no els he preparat mai (sempre me'ls fa ma germana!!!). M'apunto la teva recepta!!! Petons!
Marta e-cuina ha dit…
Què bons!.
M'encanten els coulants, però no n'he fet mai. Em guardo la recepta per fer-los un dia d'aquests...
Una abraçada,

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…