Ves al contingut principal

Brownie de xocolata blanca

Potser una de les postres més fàcils i més bones que he fet. A més, ha estat totalment improvisats, m'han convidat a sopar i he quedat que portava les postres.
Aleshores, els meus anfitrions són uns amants de la xocolata, però després de les mones quelcom amb xocolata negra no em venia de gust
He improvisat, doncs tampoc sabia quina recepta fer i ha quedat super-genial a la primera, us recomano que el proveu ;-)

Ingredients

  • 1 rajola de xocolata blanca fondant ( en el meu cas Nestle postres) uns 180 gr.
  • 75 gr de farina de rebosteria
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de mantega
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • 1 cullerada de llevat royal
  • 140 gr de nous ( no les esmicoleu en excés, deixar alguna sencera)
  • 25 gr de perles de xocolata blanca
  • mantega en spray o una mica més de mantega i farina pel motlle.
  • Sucre llustre


Preparació

  1. Pre escalfar el forn a 180º (dalt i baix) ( jo l'he fet a 210º ja sabeu tinc mania que el forn va lent, en un forn normal penso que amb 180º és suficient )
  2. Batre els ous amb el sucre amb les varetes manuals
  3. Mentre en un recipient fondre la xocolata amb la mantega a intervals de 30 segons. La xocolata blanca es crema a partir de 35º així que en compte !!! Un cop desfet, deixar temparar uns minuts
  4. Afegir la barreja de xocolata i mantega a la barreja d'ous i sucre. Integrar amb la vareta manual
  5. Afegir la farina i el llevat barrejat però tamisada i en dues vegades per evitar grumolls
  6. Empolsar les nous amb farina i afegir les nous i les perles de xocolata blanca
  7. Agafar un motlle quadrat o rectangular i posar la mantega en spray o una mica de mantega i oli i una mica de farina perquè no s'enganxi. Retirar el sobrant
  8. Abocar la barreja. Apagar la part de dalt del forn i introduir el motlle
  9. Més o  menys uns 20 minuts. Procureu que no es passi. 
  10. Deixar refredar uns minuts i desmotllar
  11. En el moment de servir empolsar amb sucre llustre
Deliciós !!!!! una mica més i no arribo a la foto ;-)








Comentaris

Marta e-cuina ha dit…
Ummmm, què bo, Lina!.
A casa som molt de xocolata, però sempre faig coses amb la negra, mai amb la blanca... Em sembla que ja és hora de provar coses noves, o sigui que em guardo la recepta per fer-la un dia d'aquests!.
Una abraçada
Marina A.F. ha dit…
A casa també té molt èxit, el brownie de xoco blanca!! I l'acompanyem amb xoco negra desfeta... per fer el contrast! Em sembla que t'ha quedat molt bo, oi? Petons!
Chus ha dit…
Mmmm que bo!!! A casa els hi agrada molt amb xocolata blanca.
Uns brownies rossos espectaculars...ara mateix me'n cruspia un parell de tallets!!! PEtons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …