Ves al contingut principal

Alla putanesca...

Aquesta salsa per pasta l'acostumava a fer molt fa anys, i ara li he tornat a agafar el gust.
Quedem una mica picants ( m'encanta el picant !!!) i porta tàperes, olives, gustos que també m'agraden molt.
A més, són fàcils i molt i molt ràpids de preparar. Normalment es fan amb spaghuetti però a mi m'agrada més les tagliatelle.
Veureu que faig bastanta salsa encara que sigui per dos, ja que acostumo a fer la pasta com a plat únic, acompanyat d'amanida.
 Com a novetat afegeixo olivada, que no és un ingredient normal de la puttanesca, però m'encanta el "toque" que li dona. Si no hi poseu olivada, augmenteu el nombre d'olives negres
Una altra llicència que em prenc és afegir formatge ratllat, encara que la recepta original no en portaria
Ingredients ( 2 racions )
  • 250 gr de pasta fresca
  • 16 tomàquets cirerols (cherrys) aproximadament
  • 2 cullerades de tàperes
  • 6 anxoves
  • 1 bitxo o cayena (opcional)
  • 2 alls
  • 10 olives negres d'Aragó
  • 1 cullerada d'olivada
  • oli d'oliva extra verge
  • julivert picat

Preparació
  1. Posar a escalfar l'aigua de la pasta
  2. Treure l'os a les olives
  3. Rentar i partir els cherrys per la meitat
  4. En una paella o cassola, posar l'oli i quan estigui calent sofregir els alls
  5. Ràpidament, afegir les anxoves, fins que es desfacin
  6. Afegiu el bitxo, les tàperes, i les olives. Deixar coure 30 segons a 1 minuts i ràpidament afegir els cherrys ( en uns 8-10 minuts estan cuits)
  7. Posar a coure la pasta. Escórrer la pasta i afegir a la paella, afegir l'olivada i barrejar tot plegat
  8. Servir amb una mica de julivert picat ( opcional) 
  9. Afegir formatge ratllat
Deliciós !

 Podeu llegir l'origen de la pasta a la puttanesca al bloc de La pasta per als catalans



Comentaris

Gemma ha dit…
Ui, fa molt temps que no faig aquesta salsa! A casa ens encanta, el toc de les olives i el tomàquet al dente, queda sensacional.
Espectacular!
I quin nom més curiós!!! Té una pinta excepcional! Petons Lina!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…