Aquesta salsa per pasta l'acostumava a fer molt fa anys, i ara li he tornat a agafar el gust.
Quedem una mica picants ( m'encanta el picant !!!) i porta tàperes, olives, gustos que també m'agraden molt.
A més, són fàcils i molt i molt ràpids de preparar. Normalment es fan amb spaghuetti però a mi m'agrada més les tagliatelle.
Veureu que faig bastanta salsa encara que sigui per dos, ja que acostumo a fer la pasta com a plat únic, acompanyat d'amanida.
Com a novetat afegeixo olivada, que no és un ingredient normal de la puttanesca, però m'encanta el "toque" que li dona. Si no hi poseu olivada, augmenteu el nombre d'olives negres
Una altra llicència que em prenc és afegir formatge ratllat, encara que la recepta original no en portaria
Ingredients ( 2 racions )
Preparació
Podeu llegir l'origen de la pasta a la puttanesca al bloc de La pasta per als catalans
Quedem una mica picants ( m'encanta el picant !!!) i porta tàperes, olives, gustos que també m'agraden molt.
A més, són fàcils i molt i molt ràpids de preparar. Normalment es fan amb spaghuetti però a mi m'agrada més les tagliatelle.
Veureu que faig bastanta salsa encara que sigui per dos, ja que acostumo a fer la pasta com a plat únic, acompanyat d'amanida.
Com a novetat afegeixo olivada, que no és un ingredient normal de la puttanesca, però m'encanta el "toque" que li dona. Si no hi poseu olivada, augmenteu el nombre d'olives negres
Una altra llicència que em prenc és afegir formatge ratllat, encara que la recepta original no en portaria
Ingredients ( 2 racions )
- 250 gr de pasta fresca
- 16 tomàquets cirerols (cherrys) aproximadament
- 2 cullerades de tàperes
- 6 anxoves
- 1 bitxo o cayena (opcional)
- 2 alls
- 10 olives negres d'Aragó
- 1 cullerada d'olivada
- oli d'oliva extra verge
- julivert picat
Preparació
- Posar a escalfar l'aigua de la pasta
- Treure l'os a les olives
- Rentar i partir els cherrys per la meitat
- En una paella o cassola, posar l'oli i quan estigui calent sofregir els alls
- Ràpidament, afegir les anxoves, fins que es desfacin
- Afegiu el bitxo, les tàperes, i les olives. Deixar coure 30 segons a 1 minuts i ràpidament afegir els cherrys ( en uns 8-10 minuts estan cuits)
- Posar a coure la pasta. Escórrer la pasta i afegir a la paella, afegir l'olivada i barrejar tot plegat
- Servir amb una mica de julivert picat ( opcional)
- Afegir formatge ratllat
Podeu llegir l'origen de la pasta a la puttanesca al bloc de La pasta per als catalans
Comentaris
Espectacular!