Passa al contingut principal

Alla putanesca...

Aquesta salsa per pasta l'acostumava a fer molt fa anys, i ara li he tornat a agafar el gust.
Quedem una mica picants ( m'encanta el picant !!!) i porta tàperes, olives, gustos que també m'agraden molt.
A més, són fàcils i molt i molt ràpids de preparar. Normalment es fan amb spaghuetti però a mi m'agrada més les tagliatelle.
Veureu que faig bastanta salsa encara que sigui per dos, ja que acostumo a fer la pasta com a plat únic, acompanyat d'amanida.
 Com a novetat afegeixo olivada, que no és un ingredient normal de la puttanesca, però m'encanta el "toque" que li dona. Si no hi poseu olivada, augmenteu el nombre d'olives negres
Una altra llicència que em prenc és afegir formatge ratllat, encara que la recepta original no en portaria
Ingredients ( 2 racions )
  • 250 gr de pasta fresca
  • 16 tomàquets cirerols (cherrys) aproximadament
  • 2 cullerades de tàperes
  • 6 anxoves
  • 1 bitxo o cayena (opcional)
  • 2 alls
  • 10 olives negres d'Aragó
  • 1 cullerada d'olivada
  • oli d'oliva extra verge
  • julivert picat

Preparació
  1. Posar a escalfar l'aigua de la pasta
  2. Treure l'os a les olives
  3. Rentar i partir els cherrys per la meitat
  4. En una paella o cassola, posar l'oli i quan estigui calent sofregir els alls
  5. Ràpidament, afegir les anxoves, fins que es desfacin
  6. Afegiu el bitxo, les tàperes, i les olives. Deixar coure 30 segons a 1 minuts i ràpidament afegir els cherrys ( en uns 8-10 minuts estan cuits)
  7. Posar a coure la pasta. Escórrer la pasta i afegir a la paella, afegir l'olivada i barrejar tot plegat
  8. Servir amb una mica de julivert picat ( opcional) 
  9. Afegir formatge ratllat
Deliciós !

 Podeu llegir l'origen de la pasta a la puttanesca al bloc de La pasta per als catalans



Comentaris

Gemma ha dit…
Ui, fa molt temps que no faig aquesta salsa! A casa ens encanta, el toc de les olives i el tomàquet al dente, queda sensacional.
Espectacular!
I quin nom més curiós!!! Té una pinta excepcional! Petons Lina!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…