Passa al contingut principal

Mones 2014 !!!

Aquests dies la xarxa ha bullit amb mones !!!! Us ensenyo amb retard les que he fet aquest any !!

Aquest any les mones que he fet han estat amb base del iogurt, banyades amb almívar, melmelada ecològica ( de taronja o préssec) cobertura sacher.


A part he fet aquesta amb un motlle del gadgets cuina, déu n'hi do  la feina que porta fer aquestes casetes ;-)
 Cal temperar la xocolata. Aquest procés consisteix en desfer la xocolata, que arribi als 36º, i després estendre la xocolata sobre un marbre ( jo ho he fet en una plata de vidre) i baixar la temperatura a 27º amb moviment ràpid, de manera que la mantega de cacau s'integri amb la xocolata. A part us aconsello treballar la xocolata amb guants per no deixar taques dels dits.

Un altre consell. Treballeu amb motlles petits. D'aquesta manera la base la podreu agafar amb una sola mà !!!

Per la base del pastís ( la base del iogurt ). Per un motlle de 18 , poseu uns 3/4 de la massa
 Ingredients
  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
  • 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
  • mantega en spray  ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu  la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
  7. Afegiu   la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec o taronja ( ecològica )

Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
Per la cobertura de xocolata

150 gr de xocolata negra ( professional preferentment)
100 gr de mantega del Cadí
Fondre al microones amb espais de 30 segons. En compte, que es crema de seguit

A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona :
Partir la base del pastís en 2, amb una lira. Disposar una capa, regar cada capa amb part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis. Cobrir amb la cobertura de xocolata

Aquí totes les mones:







El detall !













Comentaris

De professional...mmmm...quines ganes que torni a arribar la Pasqua!!! Petons!
De professional...mmmm...quines ganes que torni a arribar la Pasqua!!! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !