Ves al contingut principal

Mones 2014 !!!

Aquests dies la xarxa ha bullit amb mones !!!! Us ensenyo amb retard les que he fet aquest any !!

Aquest any les mones que he fet han estat amb base del iogurt, banyades amb almívar, melmelada ecològica ( de taronja o préssec) cobertura sacher.


A part he fet aquesta amb un motlle del gadgets cuina, déu n'hi do  la feina que porta fer aquestes casetes ;-)
 Cal temperar la xocolata. Aquest procés consisteix en desfer la xocolata, que arribi als 36º, i després estendre la xocolata sobre un marbre ( jo ho he fet en una plata de vidre) i baixar la temperatura a 27º amb moviment ràpid, de manera que la mantega de cacau s'integri amb la xocolata. A part us aconsello treballar la xocolata amb guants per no deixar taques dels dits.

Un altre consell. Treballeu amb motlles petits. D'aquesta manera la base la podreu agafar amb una sola mà !!!

Per la base del pastís ( la base del iogurt ). Per un motlle de 18 , poseu uns 3/4 de la massa
 Ingredients
  • 1 iogurt natural
  • 4 ous
  • 2 mides del iogurt de sucre
  • 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
  • 1 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell
  • 3/4 de la mesura del iogurt d'oli
  • 1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec o 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga
  • mantega en spray  ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
Preparació
  1. Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
  2. Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
  3. En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
  4. Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
  5. Afegiu  la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
  6. Agafeu un motlle i l'unteu o amb la mantega en spray o amb la mantega o oli i s'empolsa una mica de farina , això és perquè no s'enganxi el pastís
  7. Afegiu   la barreja al motlle i ho poseu al forn durant uns 30 m , aproximadament ( això depèn del forn ). En el meu cas uns 35 minuts.
Pel farcit
1/2 pot de melmelada de melmelada de préssec o taronja ( ecològica )

Per l'almívar
1 got de suc de taronja o aigua
el mateix pes de sucre
1/4 de got de conyac
Fer bullir el suc de taronja amb el conyac i el sucre, fins que agafi textura de xarop. Retirar i refredar
Per la cobertura de xocolata

150 gr de xocolata negra ( professional preferentment)
100 gr de mantega del Cadí
Fondre al microones amb espais de 30 segons. En compte, que es crema de seguit

A part: crocant , ous de xocolata , ninos, plomes, flors de sucre etc..
Per muntar la mona :
Partir la base del pastís en 2, amb una lira. Disposar una capa, regar cada capa amb part de l'almívar i cobrir amb la melmelada. Col.locar el segon pis. Cobrir amb la cobertura de xocolata

Aquí totes les mones:







El detall !













Comentaris

De professional...mmmm...quines ganes que torni a arribar la Pasqua!!! Petons!
De professional...mmmm...quines ganes que torni a arribar la Pasqua!!! Petons!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …