Ves al contingut principal

Pa ultra ràpid (busy people's bread)

Aquesta recepta la vaig veure a canal cocina, al programa La cocina natural de Annabel i immediatament vaig pensar que seria un èxit.

És un pa ideal per començar, sense temps de llevar i sense operacions complicades de pastar. El llevat és fa en el mateix forn i el pastat, simplement barrejar amb una espàtula i prou !!!!
A part queda absolutament deliciós !!!!
Les mesures americanes i angleses solen està mesurades en tasses, culleres i culleretes. No es tracta d'agafar una tassa de casa, sinó d'usar les mesures estàndards de culleres, culleretes, tasses. Jo ho he pesat i mesurat. Ho he adaptat a un motlle rectangular i les mides són les següents:


Per un pa

  • 200 ml d'aigua calenta
  • 200 ml d'aigua freda
  • 210 gr de farina de força
  • 210 gr de farina integral
  • 25 gr. de mel
  • 5,5 gr de llevat sec per fer pa sec ( no llevat royal) (edito) us ensenyo una foto perquè sapigeu quin és 
  •  
     
  • 7 gr de sal
  • 150 gr de pipes pelades no fregides ni amb sal
  • 50 gr de pipes de carbassa, no fregides ni amb sal, sèsam, etc..
  • Mantega en spray ( opcional) o una mica de mantega i farina pel motlle
 Preparació
  1. Escalfar el forn a 90º , de dalt i baix
  2. En un bol, barrejar l'aigua calenta amb la mel. Després afegir l'aigua freda, barrejar i afegir el llevat. Deixar actuar uns 10 minuts. 
  3. Veureu que el llevat està a punt, quan faci una mica d'espumeta a la superfície
  4. Afegir la farina integral, la blanca, la salt i les pipes de girasol
  5. Barrejar amb l'ajuda d'una espàtula
  6. Engreixar un motlle rectangular, més aviat gran
  7. Afegir la barreja al motlle. Disposar la resta de llavors sobre el pa i fer uns talls en la superfície del pa amb unes estisores. Introduir al forn a 90º escalfat de dalt i baix Coure durant 20 m
  8. Pujar la temperatura a 220º, apagar el forn de dalt i només amb el forn de baix, deixar coure uns 35-40 m. Quan veiem que ja està cuit o pràcticament, obrir el forn de dalt perquè agafi color.
  9. Treure del forn, deixar refredar uns minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta

Fàcil , oi ???? ;-)

Aquí teniu la recepta original, amb el doble de quantitat.

Com veieu, no sols es pot usar pipes, sinó també llavors variades com sèsam, lli, fruits secs com nous o avellanes i fins i tot muesli.





Aquí podeu veure la recepta en anglès

Comentaris

Provaré de fer aquest pa per gent enfeinada...ideal per mi!!! Petons!
Chus ha dit…
Quina pinta!! I que rapit de fer..
Pilar C. ha dit…
Aquest pa és el meu pa! M'encanta fer pa però no trobo mai el moment... Amb aquesta recepta no tinc excusa... A més es veu fantàstic tan esponjós i amb aquestes llavors per sobre... Me l'apunto!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !