Ves al contingut principal

Pa ultra ràpid (busy people's bread)

Aquesta recepta la vaig veure a canal cocina, al programa La cocina natural de Annabel i immediatament vaig pensar que seria un èxit.

És un pa ideal per començar, sense temps de llevar i sense operacions complicades de pastar. El llevat és fa en el mateix forn i el pastat, simplement barrejar amb una espàtula i prou !!!!
A part queda absolutament deliciós !!!!
Les mesures americanes i angleses solen està mesurades en tasses, culleres i culleretes. No es tracta d'agafar una tassa de casa, sinó d'usar les mesures estàndards de culleres, culleretes, tasses. Jo ho he pesat i mesurat. Ho he adaptat a un motlle rectangular i les mides són les següents:


Per un pa

  • 200 ml d'aigua calenta
  • 200 ml d'aigua freda
  • 210 gr de farina de força
  • 210 gr de farina integral
  • 25 gr. de mel
  • 5,5 gr de llevat sec per fer pa sec ( no llevat royal) (edito) us ensenyo una foto perquè sapigeu quin és 
  •  
     
  • 7 gr de sal
  • 150 gr de pipes pelades no fregides ni amb sal
  • 50 gr de pipes de carbassa, no fregides ni amb sal, sèsam, etc..
  • Mantega en spray ( opcional) o una mica de mantega i farina pel motlle
 Preparació
  1. Escalfar el forn a 90º , de dalt i baix
  2. En un bol, barrejar l'aigua calenta amb la mel. Després afegir l'aigua freda, barrejar i afegir el llevat. Deixar actuar uns 10 minuts. 
  3. Veureu que el llevat està a punt, quan faci una mica d'espumeta a la superfície
  4. Afegir la farina integral, la blanca, la salt i les pipes de girasol
  5. Barrejar amb l'ajuda d'una espàtula
  6. Engreixar un motlle rectangular, més aviat gran
  7. Afegir la barreja al motlle. Disposar la resta de llavors sobre el pa i fer uns talls en la superfície del pa amb unes estisores. Introduir al forn a 90º escalfat de dalt i baix Coure durant 20 m
  8. Pujar la temperatura a 220º, apagar el forn de dalt i només amb el forn de baix, deixar coure uns 35-40 m. Quan veiem que ja està cuit o pràcticament, obrir el forn de dalt perquè agafi color.
  9. Treure del forn, deixar refredar uns minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta

Fàcil , oi ???? ;-)

Aquí teniu la recepta original, amb el doble de quantitat.

Com veieu, no sols es pot usar pipes, sinó també llavors variades com sèsam, lli, fruits secs com nous o avellanes i fins i tot muesli.





Aquí podeu veure la recepta en anglès

Comentaris

Provaré de fer aquest pa per gent enfeinada...ideal per mi!!! Petons!
Chus ha dit…
Quina pinta!! I que rapit de fer..
Pilar C. ha dit…
Aquest pa és el meu pa! M'encanta fer pa però no trobo mai el moment... Amb aquesta recepta no tinc excusa... A més es veu fantàstic tan esponjós i amb aquestes llavors per sobre... Me l'apunto!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …