Aquesta recepta la vaig veure a canal cocina, al programa La cocina natural de Annabel i immediatament vaig pensar que seria un èxit.
És un pa ideal per començar, sense temps de llevar i sense operacions complicades de pastar. El llevat és fa en el mateix forn i el pastat, simplement barrejar amb una espàtula i prou !!!!
A part queda absolutament deliciós !!!!
Les mesures americanes i angleses solen està mesurades en tasses, culleres i culleretes. No es tracta d'agafar una tassa de casa, sinó d'usar les mesures estàndards de culleres, culleretes, tasses. Jo ho he pesat i mesurat. Ho he adaptat a un motlle rectangular i les mides són les següents:
Per un pa
Fàcil , oi ???? ;-)
Aquí teniu la recepta original, amb el doble de quantitat.
Com veieu, no sols es pot usar pipes, sinó també llavors variades com sèsam, lli, fruits secs com nous o avellanes i fins i tot muesli.
Aquí podeu veure la recepta en anglès
És un pa ideal per començar, sense temps de llevar i sense operacions complicades de pastar. El llevat és fa en el mateix forn i el pastat, simplement barrejar amb una espàtula i prou !!!!
A part queda absolutament deliciós !!!!
Les mesures americanes i angleses solen està mesurades en tasses, culleres i culleretes. No es tracta d'agafar una tassa de casa, sinó d'usar les mesures estàndards de culleres, culleretes, tasses. Jo ho he pesat i mesurat. Ho he adaptat a un motlle rectangular i les mides són les següents:
Per un pa
- 200 ml d'aigua calenta
- 200 ml d'aigua freda
- 210 gr de farina de força
- 210 gr de farina integral
- 25 gr. de mel
- 5,5 gr de llevat sec per fer pa
sec( no llevat royal) (edito) us ensenyo una foto perquè sapigeu quin és
- 7 gr de sal
- 150 gr de pipes pelades no fregides ni amb sal
- 50 gr de pipes de carbassa, no fregides ni amb sal, sèsam, etc..
- Mantega en spray ( opcional) o una mica de mantega i farina pel motlle
- Escalfar el forn a 90º , de dalt i baix
- En un bol, barrejar l'aigua calenta amb la mel. Després afegir l'aigua freda, barrejar i afegir el llevat. Deixar actuar uns 10 minuts.
- Veureu que el llevat està a punt, quan faci una mica d'espumeta a la superfície
- Afegir la farina integral, la blanca, la salt i les pipes de girasol
- Barrejar amb l'ajuda d'una espàtula
- Engreixar un motlle rectangular, més aviat gran
- Afegir la barreja al motlle. Disposar la resta de llavors sobre el pa i fer uns talls en la superfície del pa amb unes estisores. Introduir al forn a 90º escalfat de dalt i baix Coure durant 20 m
- Pujar la temperatura a 220º, apagar el forn de dalt i només amb el forn de baix, deixar coure uns 35-40 m. Quan veiem que ja està cuit o pràcticament, obrir el forn de dalt perquè agafi color.
- Treure del forn, deixar refredar uns minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta
Fàcil , oi ???? ;-)
Aquí teniu la recepta original, amb el doble de quantitat.
Com veieu, no sols es pot usar pipes, sinó també llavors variades com sèsam, lli, fruits secs com nous o avellanes i fins i tot muesli.
Aquí podeu veure la recepta en anglès
Comentaris
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/