Ves al contingut principal

Rap amb pebrot del piquillo a la vainilla i oli de festucs

Un nom molt llarg,  però una recepta fàcil, ràpida i amb pocs ingredients. La idea ? del programa Cuines, vist i fet !
 Ingredients: ( 2 persones)
  • 1 veïna de vainilla
  • 2 cues de rap ( avui congelades, la peixateria està en reformes)
  • 1 pot de pebrots del piquillo
  • 50 gr de festucs ja pelats
  • oli d'oliva extra verge

Preparació
Es pot fer tot el mateix dia, però jo el dia abans vaig fer els pebrots i l'oli de festucs.
  1. Treure el pebrots del pot i reservar el suc
  2. Obriu la vainilla per la meitat, longitudinalment, grateu-ne l’interior. 
  3. En el suc dels pebrots, poseu aquesta polpa de vainilla.
  4. Deixeu-ho macerar una estona
  5. Mentre, fregiu-los lleugerament els pebrots dels piquillos pels dos costats, en una paella amb l’oli d’oliva, afegiu-hi l’aigua amb polpa de vainilla i deixeu-ho confitar a foc lent durant 20 minuts. 
  6. Escalfeu lleugerament els festucs en el microones (20 segons). Reserveu uns 10 festucs per decorar
  7. Afegiu el doble d'oli d'oliva que festucs i tritureu 
  8. Fer les cues de rap a la planxa
  9. Emplatar, posant una capa de pebrots, a sobre el peix, i per sobre l'oli de festucs i els festucs sense triturar que hem reservat 
 
Aquí teniu el vídeo original del plat !




Comentaris

Marina A.F. ha dit…
Ah, sí! Ja el vaig veure aquest programa. T'ha quedat ben bo!
Fàcil però exòtic...vainilla i festucs per engalanar el meu peix preferit! Mmmmm!

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no !
També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió.
Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona.

En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn



Ingredients 
Una espatlla de porc d'uns 5 quilosPer aquesta quantitat de carn:2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè)2 de pebre negre2 cullerades soperes d'orenga2 gots de vi blanc o cava mig got d'olillard de porcmig got d'aigua2 cullerades de me Preparació
48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oliPinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cavaCada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera24 hores abans, tallar la part de pell en diagonal, fent uns rombes.…

Bacallà fresc, marinat cassolà

Tenia ganes de marinar un bacallà fresc tal com fem amb el salmó. Així que mans a l'obra !!!!

Ingredients 1 bacallà fresc, net d'espines i cap i separat en dos lloms300 gr de sucre250 gr de sal de cuinapebres de colors en graoli d'olivaPer servir : tomàquet kumato, torradetes, olivadaPreparació
En primer lloc netejar d'espines. Jo faig servir unes pinces especials per aquesta tasca
Aquí veieu que vaig fer servir tot el bacallà, però si heu d'escollir feu la cuaPosar una capa de film, una capa de la barreja de sal i sucre, posar el bacallà i cobrir amb la barreja de sal i sucre. Procedir amb cadascun dels llomsEmbolcallar bé i col.locar en una safata a la nevera Ho deixeu aproximadament unes 18 hores. Deixa anar molta aigua així que de tant en tant, anar treien l'aigua que deixa anarA les 18 hores, netejar amb un paper de cuina el sobrant de sal i sucre i tornar a embolcallar els lloms amb paper filmUna altra cop a la nevera, unes 8 horesAl cap de 8 hores, tallar el …