Tot passejant per Caldes de Montbuí, vaig descobrir una fàbrica de pasta artesanal, Pastes SanMartí. Com normalment hi anava en cap de setmana ho trobava tancat, fins que la casualitat va fer que un dia ho trobés obert i és clar, no vaig poder resistir de comprar "reserves".
Cap de les pastes que elaboren conté ou o derivats. La matèria primera no és la farina sinó la sémola L'elaboració és artesana i es usa aigua de Caldes. Al final s'obté un producte de molta qualitat !
Si teniu interès, també podeu visitar la fàbrica, amb cita prèvia.
Jo em vaig estrenar amb uns fideus negres. El temps de cocció és superior a la pasta normal, jo els vaig coure 9 minuts al foc i 5 al forn.
Ingredients ( per dos persones)
Preparació
Pastes Sanmartí S.L.
Barcelona 40
Caldes de Montbui 08140 Barcelona
Telf.: +34 93 8650196
Pàgina Web: http://www.pastes-sanmarti.com/sanmartisitiooficial.htmlEmail: info@pastes-sanmarti.com
Cap de les pastes que elaboren conté ou o derivats. La matèria primera no és la farina sinó la sémola L'elaboració és artesana i es usa aigua de Caldes. Al final s'obté un producte de molta qualitat !
Si teniu interès, també podeu visitar la fàbrica, amb cita prèvia.
Jo em vaig estrenar amb uns fideus negres. El temps de cocció és superior a la pasta normal, jo els vaig coure 9 minuts al foc i 5 al forn.
Ingredients ( per dos persones)
- 1 sípia bruta
- unes gambes. Peleu una part i l'altres senceres
- 160-180 gr de fideus negres SanMartí
- fumet ( uns 750 ml, que cobreixi el fideus)
- 1 ceba i 4-5 tomàquet pel sofregit
- 1 all
- oli d'oliva extra verge, sal, sucre
- 1 ou, 1 all i una mica de vinagre per l'allioli
Preparació
- En una paella o cassola, posar unes 3 cullerades d'oli, sofregir l'all i abans que agafi molt color, retirar.
- Sofregir lleugerament les gambes senceres i retirar
- Fer el sofregit, de manera pausada , primer afegim la ceba tallada ben petita i la deixem coure lentament fins que agafi color.
- Afegim els tomàquets pelats i tallats i ho deixem coure lentament. Afegim sal i una mica de sucre perquè perdi l'acidessa
- Afegim la sípia tallada a trossos i deixem coure uns 10 minuts.
- Mentre escalfem el fumet i preescalfem el forn a 200º
- Afegim els fideus i els sofregim durant 5 minuts. Afegiu les gambes pelades i tallades per la meitat.
- Afegim el fumet ben calent i ho deixem coure uns 9 minuts a foc fort. Mentre podem fer l'allioli
- Posem la cassola o paella al forn i ho deixem 5 minuts
- Retirem i servim acompanyat de l'alliolli
Us deixo les dades per si hi teniu interès en fer una visita:
Pastes Sanmartí S.L.
Barcelona 40
Caldes de Montbui 08140 Barcelona
Telf.: +34 93 8650196
Pàgina Web: http://www.pastes-sanmarti.com/sanmartisitiooficial.htmlEmail: info@pastes-sanmarti.com
Comentaris
Amb aquesta pasta, el menú i la recepta està assegurada, molt bona pasta la Santmartí. Conec la fàbrica i els seus productes, tots de molt alta qualitat.
Bona recepta. Salutacions¡¡ :O)