Fa uns mesos vaig fer un taller de pa amb el Daniel Jordà, un dels forners creador del pans de molts chefs michelin.
També és l'autor del llibre Panes Creativos, on de manera generosa, explica de manera clara i entenedora molts del pans que l'ha fet famós.
Us recomano molt el curs. A part d'aprendre a fer pa, us divertireu força doncs el Dani és molt didàctic i té una anècdota per cada moment ;-)
A part, deixa a banda les explicacions complicades i va al gra. Ensenya a fer pa amb el sistema de l'autòlisi, que permet fer un pa , sense grans complicacions ni passar-se estona pastant etc..
Un dels pans que vam fer va ser una focaccia, aquell dia la vam fer d'herbes aromàtiques, però que pot servir tant per fer una coca salada, com una coca de forner, que també vam fer !!!! Tot un matí panarra !
Aquí va la focaccia !. Ingredients: una imatge val més que mil paraules !!!
Preparació
Jo l'acostumo fer de romaní, tomàquet italià sec, olives negres i olivada. El primer que fem és doncs, en un bol amb aigua calenta posar els tomàquets secs perquè s'hidratin ( 30 minuts com a mínim)
Com la farina de mitja força no es fàcil de trobar, podeu usar de força.
En un bol barrejar tots els ingredients excepte les herbes aromàtiques. Es tracta de barrejar, no fa falta amassar. El temps de repòs, ja s'encarrega de pastar !!!
Un cop feta la bola de massa, en una taula disposar una mica d'oli d'oliva i posar la massa sobre
Als 10 minuts fem un plegat senzill i deixem reposar 10 minuts més. Aquesta operació la repetim unes 4 vegades més. En l'últim plegat afegir l'olivada, els tomàquets secs ( podeu reservar una mica de tomàquet per posar a sobre).
En el curs, a part també vam aprendre a fer pa de pagès i molt truquis i consells.
Amb la mateixa massa es pot fer coca de forner dolça ......
O coca salada, aquesta d'olives, carxofa a la brasa i formatge
Els panets que vam fer !!!!!
Al final de curs, vam fer una degustació explèndida de tots el pans que
en Daniel fa al seu forn , impressionant !
Aquí teniu també pa de muesli que vaig fer amb la recepta del llibre
També és l'autor del llibre Panes Creativos, on de manera generosa, explica de manera clara i entenedora molts del pans que l'ha fet famós.
Us recomano molt el curs. A part d'aprendre a fer pa, us divertireu força doncs el Dani és molt didàctic i té una anècdota per cada moment ;-)
A part, deixa a banda les explicacions complicades i va al gra. Ensenya a fer pa amb el sistema de l'autòlisi, que permet fer un pa , sense grans complicacions ni passar-se estona pastant etc..
Un dels pans que vam fer va ser una focaccia, aquell dia la vam fer d'herbes aromàtiques, però que pot servir tant per fer una coca salada, com una coca de forner, que també vam fer !!!! Tot un matí panarra !
Aquí va la focaccia !. Ingredients: una imatge val més que mil paraules !!!
Preparació
Jo l'acostumo fer de romaní, tomàquet italià sec, olives negres i olivada. El primer que fem és doncs, en un bol amb aigua calenta posar els tomàquets secs perquè s'hidratin ( 30 minuts com a mínim)
Com la farina de mitja força no es fàcil de trobar, podeu usar de força.
En un bol barrejar tots els ingredients excepte les herbes aromàtiques. Es tracta de barrejar, no fa falta amassar. El temps de repòs, ja s'encarrega de pastar !!!
Un cop feta la bola de massa, en una taula disposar una mica d'oli d'oliva i posar la massa sobre
Als 10 minuts fem un plegat senzill i deixem reposar 10 minuts més. Aquesta operació la repetim unes 4 vegades més. En l'últim plegat afegir l'olivada, els tomàquets secs ( podeu reservar una mica de tomàquet per posar a sobre).
Preparem uns motlles ( per exemple d'alumini petits, dividint la massa en dos o també pot ser un de silicona gran). Hi posem la massa i anem pressionant en suavitat fins que la massa cobreixi els motlles.
Deixem reposar 30 minuts, tapada amb un drap blanc.
Encendre el forn a 250º
Preparar una salmorra ( 1 got d'aigua i 2 cullerades de sal ) i cobrir amb ella la massa. Anar fent com uns forats amb els dits perquè entre l'aigua salada. Afegir un raig d'oli i si volem les olives negres i la resta de tomàquet italià. Deixar reposar 10 minuts més.
Finalment, coure durant uns 12-15 minuts a 250º. Deixar reposar 5 minuts i desemmotllar.
Aquí teniu el resultat fet en un motlle gran:
Aquí feta en el forn de llenya !
Aquí el detall !
O coca salada, aquesta d'olives, carxofa a la brasa i formatge
Els panets que vam fer !!!!!
Impressionants els panets que vam fer ! |
Aquí teniu també pa de muesli que vaig fer amb la recepta del llibre
Comentaris
Glòria