Avui és el meu sant ! un sant poc conegut , Sant Lino , que hi farem . També és Santa Tecla, patrona del Tarragona i hi ha una "leyenda urbana" que també dels informàtics, jo ho sóc.... però no ho és ,,, és simplement un acudit fàcil !
Per celebrar-ho ahir vaig fer magdalenes, per esmorzar amb els companys de feina.
Vaig fer servir la base de la coca del iogurt, que és una base que és pot aplicar a moltes receptes. He de dir que vam quedar molt i molt bé :-)Us explico com la faig jo, en el meu cas l'important és l'ordre !!!!
La gràcia d'aquesta recepta és que s'usa un iogurt buit per mesurar els ingredients.
Ingredients
- 1 iogurt natural
- 4 ous
- 2 mides del iogurt de sucre
- 3 mides del iogurt de farina especial rebosteria
- 2 sobre de llevat royal de tota la vida , del sobre vermell. Quan faig la coca del iogurt només faig servir un sobre
- 3/4 de la mesura del iogurt d'oli extra verge d'oliva
- 1 ratlladura d'una llimona o taronja , en compte !no agafar la part blanca que amarga. o1 got de xarrup de licor sense alcohol de préssec
- mantega en spray ( o una mica de mantega ( o oli ) i farina per al motlle )
- Nous, melmelada de fruits del boscs, perles de xocolata blanca i negra etc..
- Pre - escalfeu el forn de baix a temperatura 180 º. En el meu cas el forn tinc la mania que va lent i el faig servir a 210º
- Buideu el contingut del iogurt en un bol a part
- En un bol gran, es bat les clares quasi a punt de neu. S'afegeixen els rovells i els sucres i els bateu bé
- Afegiu el iogurt . Afegiu l'oli i la ratlladura ( o xarrup)
- Afegiu la farina barrejada amb el llevat , la farina cal tamisar-la per no fer grumolls . És a dir , agafeu un colador i fetes la farina al colador , a poc a poc amb el colador l'aneu posant al bol juntament amb la barreja d'ous , sucre i iogurt .
- Ara és el moment de barrejar la xocolata, les nous etc. Podeu separar la massa en diferents bols si les voleu de diferents gustos
- Agafeu els motlles de les magdalenes de paper o useu unes de silicona. Ompliu només 2/3 de la seva capacitat. Poseu una mica de sucre a sobre
- Ho poseu al forn durant uns 15 m , aproximadament ( això depèn del forn ).
- No obriu molt el forn perquè no es baixi.
- Apageu el forn de baix , poseu el grill, pujeu una posició la safata dins del forn i espereu que agafin coloret durant 1:30 minut o 2 minuts. En compte que no es cremin
- Si teniu dubtes de si està fet, es punxa el pastís amb un escuradents o un palet de broqueta etc , si surt tot molt humit és que no està fet
- Treure el motlle del forn i si teniu una reixeta ho deixeu damunt ( per exemple la reixeta del microones , la que serveix per grill )
El meus trucs:
Una curiositat ! sembla que la diferència entre les magdalenes i muffins és que les magdalenes es fan amb oli d'oliva i els muffins amb mantega. I la diferència entre els muffins i els cupcakes és que els cupcakes porten una cobertura de fondant a sobre.
En tot cas, jo he fet les de tota la vida ! magdalenes les catalanes :-)
- Barrejar amb les varetes elèctriques.
- Usar farina de rebosteria
- Afegir els ingredients amb ordre
- Forn només de baix
Una curiositat ! sembla que la diferència entre les magdalenes i muffins és que les magdalenes es fan amb oli d'oliva i els muffins amb mantega. I la diferència entre els muffins i els cupcakes és que els cupcakes porten una cobertura de fondant a sobre.
En tot cas, jo he fet les de tota la vida ! magdalenes les catalanes :-)
Que passeu un gran dia ! I animeu-vos a fer aquestes magdalenes,,,, sempre hi ha alguna cosa per celebrar i ser feliç :-)
Comentaris
Han de quedar unes magdalenes delicioses, la coca de iogurt no falla mai!